10.01.2009

Önemli olan bugün mü? Yarın mı? Yusuf Şimşek imzaladı...

Bu resim bazı şeyleri anlatıyor olsa gerek.
Acaba Yusuf bu resimde ki gibi bize saç baş mı yolduracak? Yoksa bu transferden dolayı yönetimin attığı adımların bizi çıldırtmasında dolayı mı saç baş yolacağız?
Bunların hepsini zaman gösterecek.
Evet, Yusuf artık Beşiktaş'ta ve asla Yusuf'un kalitesini tartışmamalıyız. Belkide Türkiye'de topu saklayıp hemde aynı zamanda kullanabilen en iyi oyuncu. Tabi aktif olarak oynayan oyuncular arasında.
Yusuf Şimşek 33 yaşında. Peki nasıl transfer oldu. Borsa'da işlem gören bir kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre sadece 1,5 yıllığına sözleşme imzalamıştır ifadesi kullanılıyor ve Bursaspor ile anlaşıldığı ifade ediliyor.
Borsa'da işlem gören bir kulüp bu transerlerin detaylarını nasıl ilk açıklamada duyurmuyor? Bu yanlış değil mi?
Hadi biz basında çıkan haberlere göre gidelim;
33 yaşında ki Yusuf Şimşek için Beşiktaş öncelikle Eur 500.000- veriyor üzerine de iki futbolcu.
Bunlardan biri Tuna Üzümcü 26 yaşında. Geçen sezon sonrasında Gençlerbirliğinden transfer edilen ve 2008-2009 sezonu için tam 300.000 ytl garanti para verilen üzerinede oynadığı bütün resmi maçlar için 15.000 ytl karşılığında takıma dahil olan bir Tuna Üzümcü'yü verdiler.
Peki Tuna, Beşiktaş'ta kaç maça çıktı? Elimde ki bilgiler yanlış değilse sadece Antalyaspor ile oynanan kupa maçında oynadı. Yani Tuna 300.000 ytl + 15.000 ytl para aldı Beşiktaş'tan. Peki Beşiktaş ne aldı? ....
İkinci oyuncu Aydın Karabulut 20 yaşında. Hertha Berlin'den Eur 200.000- karşılığında Beşiktaş'a geldi. Daha 20 yaşında. Beşiktaş'ın geleceği... 16 defa milli takıma çağırıldı ve en son Eylül ayında şaheserler yarattı.
Bir çok genç oyuncu gibi Beşiktaş'tan bir genç gelecek daha koparılmak üzere... Şuan 32 tane genç ve Beşiktaş'ın suyunu içmiş futbolcu liglerde top koşturuyor.
İbrahim Kaş, Can Erdem, Batuhan, Emre ve daha niceleri...

İşte asıl olay bundan sonrası...
Ersun Yanal'ın daha önce yaptığı bir açıklamada "Kadromda mutlaka görmek istediğim oyunculardan biri Aydın Karabulut" demiştir ve bunuda bilen Aydın KArabulut, Bursaspor'da oynamak istemediğini ve Trabzonspor'da forma giymek istediğini bizzat Ersun Yanal ile irtibata geçerek iletmiştir. 1-2 gün içinde Trabzonspor'da bu oyuncunun transferi için girişimlere girecektir.
Takas transferlerinde, takas olacak oyuncunun rızası olmadığı sürece o takas gerçekleşmez. Bu durumda işler biraz arap saçına dönecek çünkü Beşiktaş, Yusuf ile imzaladığını açıkladı. Peki şimdi ne olacak;
1- Yusuf transferi sonrasında imzalanan kontrat iptal edilecek, 2- Aydın ikna edilecek, 3- Aydın için biçilen bedel Bursaspor'a ödenecek, 4- Aydın yerine başka futbolcu yada futbolcular verilecek.

33 yaşında olan bir futbolcuyu almak için acaba Beşiktaş'ın geleceği olacak olan Aydın Karabulut'u sözleşmesiyle vermek ne kadar doğru?

Önemli olan gerçekten bugün mü? Yoksa yarın mı?
Mustafa Denizli'nin de günahı yok çünkü sadece 6 aylık kontratı var...
Beşiktaş'ın geleceğini niye düşünsün ki sadece 6 ay içinde başarılı olacak bir kadroyu kurmaya çalışıyor.
Aydın gitmiş, Can gitmiş ne olacak.
Eeee Başkan koltuğunda oturan Sayın Yıldırım Demirören'de Ocak 2010 hatta böyle giderse daha erken bir süreçte kulüpten ayrılacak o zaman o da niye geleceği düşünsün ki? O da kaldığı sürece başarılı olup görevini en uzun sireçte tutmaya çalışıyor. Doğrusuda belki budur...

Belki biz yöneticilik ve futbolu bilmiyoruz...
Zaman herşeyin ilacıdır ama zaman hızlı gidiyor....
Peki bu hızlı akan zamanın içerisinde gerçekten önemli olan bugün mü? Yoksa yarın mı?....

Altuğ AKTAŞ

2 yorum:

  1. Hello,
    I think that Simsek was not the main priority for Besiktas.
    Regards,
    http://saqueneutral.blogspot.com/
    (a blog about sport in English and Español

    YanıtlaSil