13.01.2009

Fenerbahçe, Furkan Aydın ve Onur Karakabak'ı aldı.

Türkiye'de oynanan Süper Lig olsun, Bank Asya olsun, 3. Lig olsun ve Deplasmanlı Süper Gençler Ligi (DSGL) olsun bir çok maçı kurmuş olduğum ekip ile yakından takip ediyorum ve açıkçası bu iki oyuncunun gelecek için çok faydalı olacağını şimdiden söyleyebilirim.

Özellikle Aralık ayı sonlarında bu iki oyuncuda Pendikspor'a karşı DSGL'de forma giydiler ve çokda güzel mücadele ettiler.

22 Şubat 1991 doğumlu olan Furkan Aydın, bu sezon Sakaryaspor'un Bank Asya'da mücadele ettiği 2 maçta ve Fortis kupası maçlarında da forma giydi ama 8 Nisan 1992 doğumlu olan Onur Karakabak daha az şans buldu. Zaten Bank Asya'da forma giyemedi.


Furkan Aydın, 2011 sonuna kadar Sakaryaspor ile sözleşmesi bulunuyordu ve şuan kendisi için biçilen fiyat Eur 50.000-. Forvet ve hatta forvet arkasında çok yetenekli bir oyuncu. 91 numaralı formayı giyiyor. Hami Mandıralı gibi bir ustanın elinde yoğrulan bir oyuncu. Gelecek için çok ümit vaad ediyor. Şuana kadar 3 kere milli oldu ama bu sayının azlığı aslında kendi mevkiisinde yaşıtları arasında çok iyi yeteneklerin olmasından kaynaklanıyor.
Geleceğin Hakan Şükür'ü olarak nitelendiriyor ama benim yaptığım gözlemler ve aldığım raporlar sonrasında bu oyuncunun Hakan Şükür'den daha çok aslında bir Fatih Tekke vari bir forvet olduğu anlaşılıyor. Hem 1.90 boyu ile hava toplarına hakim hemde sağ ayağı ile muhteşem şut yeteneğine sahip. Bu şekilde çalışmaya devam ederse çok kısa sürede o'nu Avrupa'da görebiliriz.


Onur Karakabak, 2011 sonuna kadar Sakaryaspor ile sözleşmesi bulunuyordu ve şuan kendisi için biçilen fiyat Eur 25.000-. Orta saha da özellikle kanada yakın oynayan bir oyuncu. Daha önce Çaycumaspor'da da forma giydi. 25 defa milli oldu şuana kadar. Bu yaşına göre hiçte azımsanacak bir sayı değil bu. 92 numaralı formayı giyiyor. Lise'de okumaya devam ediyor. Sakaryaspor'un alt yapı kadrosunda bulunuyor.



Aslında Sakaryaspor'dan alınan bu transferler bir anda bana eskiyi anımsattı. Özellikle Oğuz'lu Aykut'lu Fenerbahçe'yi...

Ayrıca Türk Futboluna bu kadar gençleri ve yetenekleri yetiştirip kazandırdığı için de Sakaryaspr camiasına teşekkür etmek gerekir.



Altuğ AKTAŞ

1 yorum:

  1. Adanademirspor Süper Genclerini takip etsin büyük takımlar. Takım görsünler en azından :)

    YanıtlaSil