19.01.2009

Erkan Zengin İstanbul'a geldi.

Beşiktaş, İsveç'e geldiğinde yüzümü Siyah-Beyaz'a boyar maçlara giderdim diyen Erkan, 18 Ocak itibariyle İstanbul'a geldi.
Erkan hakkında ki araştırmış olduğum bilgileri yayınlamak için transferin gerçekleşmesi yada kendisinin İstanbul'a gelmesini bekliyordum çünkü açıkçası bu transferi Beşiktaş yönetimine yakıştıramıyordum.
Neden yakıştıramadığıma gelince; Emre, Aydın, Batuhan, İbrahim vs. gibi gençlerin önünü tıkayan, onları bonservisiyle yada kiralık olarak başka takımlara gönderen bir yönetim nasıl oldu da bu tarz bir transfer yapar beni şaşırtmıştı.
Özellikle kadrosunda Aydın gibi bir sol kanat oyuncusunu görmek istemeyen bir teknik direktör'ün yapmış olduğu açıklama beni hayretlere düşürmüştü. "Beşiktaş'ın geleceği için faydalı bir transfer yaptık. Bu tarz gençler ile başarıya ulaşılacaktır" tarzında bir açıklama yaptı Mustafa Denizli ama acaba bu açıklamayı yaparken gönderilmesine okey verdiği gençleri düşündü mü?

5 Haziran 1985 doğumlu olan Erkan Zengin hem sağ ayağını çok iyi kullanıyor hemde orta saha'da göbek diye tabir ettiğimiz mevkii de iyi bir performans sergiliyor.
Türkiye U-18 takımında da forma giyen Erkan, daha sonrasında İsveç U-21 takımının formasını giydi.
Bir kez de İsveç A Milli takımına çağırıldı fakat sakat olduğu için takıma katılamadı.
Milli takımlar ile ilgili kararını net olarak vermeyen Erkan, Türkiye A Milli takımında oynamak istediğini ilk röportajında dile getirdi.
Eur 100.000- karşılığında 6 aylığına kiralanan ama sözleşmede bonservisinin alınmasına dair de bir madde olduğu açıklandı. Eğer 6 ayın sonunda beğenilir ise Eur 400.000- daha verilerek bonservisinin alınabileceği ifade edilmiştir.
Son 4 sezonda İnter-Toto, UEFA ön eleme, UEFA Kupası ve İsveç liginde toplam 54 maçta 4.158 dakika forma giydi. Bu süre içerisinde 5 gol attı, 3 asist yaptı.

Sağ kanatta, Serdar Özkan, Serdar Kurtuluş, hatta ve hatta Holosko varken, göbekte Delgado, Yusuf, Cisse, Uğur varken ne kadar forma şansı bulacak bilmiyorum ama bu takımda kaç tane sol kanat oyuncusu kaldı biri bide bunu sayıp ona göre transfer politikası izleseydi daha iyi olurdu...

Altuğ AKTAŞ

1 yorum:

  1. Hello,
    he is a player to permit to rest to Tello, Delgador or Simsek.
    Regards,
    http://saqueneutral.blogspot.com/
    (a blog about sport in English and Español)

    YanıtlaSil