19.01.2009

Beşiktaş'ın 23 kişilik güncel kadrosu ve Şampiyon Beşiktaş

Kale: Rüştü, Hakan, Erdem (PAF), Korcan (PAF);
Defans: S.Kurtuluş, Gökhan, Seriç, İ.Toraman, Sivok, Zapo, İ.Üzülmez;
Orta Saha: Uğur, Delgado, Tello, Cisse, Yusuf, Necip (PAF), Ekrem, S.Özkan, Erkan Zengin;
Forvet: Bobo, Nobre, Holosko

Şimdi bu 23 kişilik kadrodan biraz mevkileri değerlendirelim;
Kalede sorun yok Rüştü, Hakan ve hatta Korcan 3'lüsüyle çok rahat götürülür.
Forvette'de sıkıntı yok gibi gözüksede şu aşamada Bobo'nun sakat olduğu unutulmamalı. Nobre ya da Holosko'da sakatlandığını düşünürsek o zaman forvette acaba kim oynayacak? Gözler Batuhan'ı ararmı acaba? Ya da Altay'da şahane işler çıkaran Can'ı gözler arar mı?
Defans zaten dillere destan... Toraman'dan sağ bek yaratılırken, sezon başı kovulan Üzülmez'den ise tekrar fayda bekleniyor. Hayır Üzülmez kötü yada oynamasın demiyorum, sadece sezon başı yapılan yanlış hareketi tekrar dile getiriyorum. Göbeğe kimi koyarsan oynar zaten.
Orta saha'ya baktığımızda Delgado'nun 2 ay gibi sahalardan uzak kalacağını düşündüğümüzde Yusuf ve Uğur'un orayı birlikte paylaşarak götüreceğini görüyoruz. Sağ kanatta sıkıntı var biraz. S.Özkan'mı yoksa geriden gelecek olan S.Kurtuluş mu derken aslında baktığımızda tek alternatifli bir sağ kanat düzeni ile yolumuza devam ediyoruz. S.Özkan'ın sakatlanması yada ceza alması ile aslında devşirme bir sağ kanat oyuncusu ile yola devam edeceğiz. Holosko, sağ kanada çekilirken bu sefer forvette tek kalacağız. Aslında Mustafa Hoca'nın Lig Tv'de çalıştığı dönemde Holosko'yu kesinlikle orada oynatmak hatadır lafından sonra o nu kanatta oynatacağını düşünmüyorum. Bu durumda geriye Sağ bek hatta ve hatta ön libero mevkii nin adamı olan Serdar Kurtuluş oraya çekilecektir yada yeni transfer Erkan Zengin...

Sol kanatta oynayabilecek oyunculara baktığımızda durum çok daha vahim...
23 kişilik kadrodan 4 kaleci ve Necip'i çıkardığımızda geriye 18 oyuncu kalıyor. Üzülmez, Zapo, Sivok, Toraman, Zan, Uğur, Cisse, Delgado, Yusuf, Serdar Özkan, Erkan, Holosko, Nobre ve Bobo'yu çıkardığımızda elimizde sadece Ekrem, Tello ve Seric kalıyor.
Tello zaten artık serbest oynamaya alıştı ve takımada daha çok faydalı oluyor o'nu kanada tekrar çekemezsiniz. Bu durumda Seric ve Ekrem sol kanat için kalan oyuncular. Baktığımızda Ekrem'in aslında asğ ayağını çok daha iyi kullandığı ve kanatların içinde, göbekte daha verimli olduğunu düşündüğümüzde aslında o'da devşirme bir kanat oyuncusu olmuş oluyor. Geriye elimizde Seric kaldı. Peki Mustafa hoca değilmiydi Seric'i kadromda görmek istemiyorum en kısa sürede satalım diyen?
Ya da hazırlık maçlarında bile sadece son 10 dakika da forma şansı veren Mustafa Hoca değilmiydi? Şimdi Seric'e mi sarılacak acaba? Aydın'ı gönderirken bu düşünüldü mü?

Sol kanatta adam yok...Sağ kanatta adam yok...Forvette yedek yok....
İşte Mustafa Denizli ve Yönetime göre 23 ile 26. hafta da Şampiyonluğunu ilan etmek üzere yola çıkan Beşiktaş...
Beşiktaş Şampiyon olamaz demiyorum. Tabi ki olabilir ama devşirme oyuncularla...
Yakında Hakan Arıkan'ı stoper yada ön libero mevkiinde izlersek şaşırmayalım.
Olsun yine de 24. hafta da Şampiyon Beşiktaş...

Altuğ AKTAŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder