2.01.2009

17. Hafta ne olacak?

Evet arkadaşlar.
Ligimizin devre arası olarak tabir ettiğimiz, lig maçlarının oynanmadığı, yaklaşık 1 aylık periyodun içine girdi. Aynı zamanda yeni transferlerin yapılacağı ve ligin ikinci yarısında forma giyecek oyuncuların belirleneceği süreçte başlamış oldu.

Peki arkadaşlar bir sorum olacak;
Zaten sağ üst köşede ankette açtım.
Eskişehirspor-Gaziantepspor ile oynuyor ve Bursaspor-İBB ile.
Peki 16. hafta ne oldu? Gaziantepspor-Bursaspor maçı 2-0 bitti.
Eskişehir, yeni yaptığı transferler ile Gaziantepspor'u yendiğini düşünürsek ve Bursaspor'da Ertuğrul Sağlam ile İBB yi yenerse o zaman peşpeşe olan bu 4 takım arasında birbirleriyle karşılaşan takımlar arasında bir haksızlık olmuş olmayacak mı?
Eskişehir, İBB'nin üzerine çıkacak ama yeni transferleri Batuhan, Emre, El Saka yokken oynadığı Bursa ve Antep maçlarına göre bir haksızlık olmayacak mı?

Ya da daha yukarıdan söz edelim
Misal; Mehmet Yıldız Galatasaray ile anlaştı ve transfer oldu. Sivasspor, Galatasaray ile 17. hafta maçını oynarken Mehmet Yıldız Galatasaray forması giyer ve Sivasspor yenilirse o zaman Trabzon, Feenrbahçe ve Beşiktaş'ın oynadığı Sivasspor ile Galatasaray'ın oynadığı Sivasspor arasında bir güç farkı olmayacak mı?

Aynı şekilde Fenerbahçe-Trabzon maçını düşünerek, Sivasspor, Beşiktaş ve Galatasaray'a bir haksızlık yapılmış olmayacak mı?

Acaba Federasyon ligi hangi mantıkla olduğunu anlamadığım şekilde 16. haftada bitirirken bunları düşündü mü?

34 hafta süren bir ligin devre arası 16. hafta da olmalıdır.
Aksi taktirde 17. hafta müsabakalarından çıkan sonuçlar belkide düşme potasını ve şampiyonluğu etkileyebilecek sonuçlar olabilecektir.
Kimse sezon bittiğinde bu yükün altından kalkamaz.
En kısa sürede bu karmaşıklığa bir çözüm bulunmalıdır.

Başka bir pencerede bakmak gerekirse;
Hiçbir kulüp yetkilisi bukarmaşıklık için acaba federasyona bir resmi başvuruda bulundu muçok merak ediyorum. Diyelim ki başvuru oldu. PEki cevap ne oldu???

Anket'e oy verirseniz sevinirim.

Altuğ AKTAŞ.

1 yorum:

  1. Bunun haksızlık olduğunu düşünmüyorum, en fazla fikstür şansı ya da şanssızlığı diyebilirsiniz. Çünkü sezon planlaması fikstürden önce yapılıyor. Yani ilk yarının 16 hafta oynanacağı fikstür çekilmeden önce de belliydi.

    Transfer sezonu açıldığında

    İngiltere 20 (devre 19)
    İspanya 16 (devre 19)
    İtalya 17 (devre 19)

    maç oynandı...haksızlık olan bir kısım görmüyorum ben...

    YanıtlaSil