10.02.2009

Hürser Tekinoktay'ın ağzından Fulya gerçeği...

Moda Kartalları'nın düzenlediği "Seba Sonrası Beşiktaş" adlı panelde konuşmacı olan Hürser Tekinoktay, Radyo Spor'da yaptığı program ve araştırmalar ışığında Fulya projesi konusunda dinleyicileri aydınlattı. Ayrıca ilk defa bu panelde belgeleri ile açıkladığı ve kendisine bir Fenerbahçeli'den gelen ihbarda çok tüyler ürperticiydi. İşte çocuklarımıza bırakacağımız Beşiktaş değerleri;
` Beşiktaş Fulya projesi konusunda zarar ettirilmiştir. Büyükşehir belediyesinde Fenerbahçe taraftarı çalışan birinin ihbarı bazı gerçekleri ortaya sermiştir. Beşiktaş`ın yüzde 67lik payı yerin altından yani otoparklardan verilmiştir. İşin kaymağını Trabzonspor taraftarı olan müteahit yemiştir. İşin dahada vahimi Beşiktaş kulübüne Beşiktaş belediyesi tarafından hibe edilen 2000 metre karelik yeri Beşiktaş paramız yok gerekcesiyle ihaleye girmeden almamıştır. Yönetici İlhan Durusoy ve Divan Başkanı Yalçın Karadeniz`de bizlere bu arsayı Beşiktaş`ın parası olmadığından dolayı almadığını söylediler. Bizlerde kendilerine nasıl paranız olmaz, Drpiç için 2 milyon Euro`ya anlaşılıp iş olmayınca 100 bin Euroluk Gordon`u almaya paranız var ama dedik. Daha sonra bu soruyu Yaşar Aşçıoğlu`na sorduğumuzda Beşiktaş o arsayı parası olmadığı için alamadı demesi bizim çok ağrımıza gitti. O arsa 2000 metre kareydı ve Aşçıoğlu firması bunu inşaatına 4000 metrekare olarak kullandı, bunu karşılığında Beşiktaş`a 2milyon dolar ve 98 metrekare bir daire verildi. Bu mudur 4000 metrekarenın karsılığı`` dedi. ``Beşiktaş bu inşaatın ihalesini 16 kat olarak açtı, daha sonra 12 kat daha eklendi ve 28 kata çıkarıldı, ve inşaat 36 kat olarak tamamlandı. Bu ihale 16 kat sonrası alınan izinlerden sonra tekrar yapılmalıydı, ilk ihaleye giren firmalar bu şartla girmedilerki ihaleye. Bu inşaatın durdurulması için mahkemeye başvurduk, ve kazandık. Daha sonra Beşiktaş kulübü bir üst mahkemeye gitti, mahkeme kararı reddetti. Şu an Fulya binaları kaçaktır. Kaçak inşaat kötümüdür? değildir, çünkü İstanbul`un yüzde 70 i kaçak binalarla dolu. Mahkemenin bu kararı Yıldırım Demirören`in avantajınadır. Çeker Aşçıoğlu firmasını yeniden pazarlığa oturur. Bu yüzdende bir an önce açılış töreni yapılıp, bazı şeylerin üstü kapatılmak isteniyor.`` dedi. Tekinoktay`a gelen Fulya ihalesinde yaşananları yönetimin basiretsizliğimi yoksa artniyet olarakmı görüyorsunuz sorusuna ``bunu cevaplamak için insanların mali yapılarını incelemek lazım,hesaplarını kontrol etmek lazım, benim böyle bir gücüm olmadığından bunu bilemem ama devlet isterse hemen bunu ortaya çıkarır`` dedi.
Ayrıca sevgili Hürser Tekinoktay'a bir soru daha yöneltildi ve neden o inşaata hiç Beşiktaş bayrakları asılmıyor, bana yetki verseler binanın tepesinden yere kadar Beşiktaş bayrağı asar, uçaktan geçerken gözükecek kadar Beşiktaş amblemi yapardım bu neden yapılmıyor diye gelen soruya Hürser Tekinoktay kısa, öz ama bir o kadar da düşündürücü cevap verdi; "Orası bayramlarda, özel günlerde tabi ki bayrak ile donatılacak ama Aşçıoğlu bayrağı ile çünkü orası Aşçıoğlu'nun Beşiktaş'ın değil...." dedi.

Altuğ AKTAŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder