11.02.2009

Beşiktaş Dergisi Kimin?

Her ay bir Beşiktaş dergisi yayınlanmaktadır.

Her elime aldığımda bu derginin kime ait yada kimin yayın organı olduğunu anlayamıyorum.

Öncelikle baktığımızda ilk 15 sayfa tamamen reklamlardan oluşuyor ve daha sonrasında Sayın Başkan Yıldırım Demirören’in yazısı. Bir sayfa daha çeviriyorum, içindekiler ve öbür sayfada Sayın Çiğdem Hanım’ın yazısı.

Bir derginin sahibi öncelikle okuyucuları daha sonra Yazı İşleri Müdürü/Editörü’dür.

Beşiktaş dergisinin Yazı İşleri Müdürü/Editörü de Sayın Çiğdem Işık’tır.

Ama görüyoruz ki Sayın Başkan’a daha önce yer verildiğine göre derginin asıl sahibi Başkan gözüküyor. Bütün yazılar en son Başkan’ın onayından geçiyor ve daha sonra baskıya giriliyor demek ki.

Orta okul yıllarımızda arkadaşlarımızla kafa kafaya verip hadi dergi çıkartalım derdik. Boş A-4 kağıtlarına karikatürler keser yapıştırır, bulmacalar koyardık. Kendi el yazımızla yazılar yazar 7-8 sayfa bir şey hazırlardık. Sonra bir kırtasiye’ye gider çoğaltırdık. Hatta çıkardığımız hafta hangi takımın Avrupa Kupası maçı var ise onun örgüsünü yapar dergi alana hediye ederdik. İşte böyle amatörce işler yaparak büyümüştük.

Şimdi her ay Beşiktaş dergisini alıyorum ve o yıllar aklıma geliyor. Dergi bana tamamıyla amatörce hazırlanmış bir dergi olarak geliyor.

Öncelikle doğru ve objektif bir şey hazırlanacaksa Başkan ön planda olmamalıdır. Az çok bu işlerden anlayan insanlar o zaman zaten bu derginin baskıya girmesinden önce Başkan’ın okuduğunu anlayacaktır.

Tam 160 sayfalık bir dergiden bahsediyoruz.

1 sayfa Başkan, 2 sayfa içindekiler, 26 sayfa reklam, 4 sayfa Kartal Yuvası ürünleri, 2 sayfa üyelik formu olmak üzere toplam 35 lüzumsuz sayfa…

1 taraftar’ın mesajı yok, derginin piyasaya çıktığı ay oynanacak maçlar ile ilgili bilgi yok, o ayki rakiplerin bir önceki ay oynadıkları maçlar ile ilgili bilgi yok. Bütün branşların o ayki bütün aktiviteleri, maçları yazılmalıdır, her ay belli branşlarda ki sporcuların posterleri, çıkartmaları verilmelidir. Deplasmana gidilecekse tahmini olarak ne zaman ve nasıl yola çıkılacağı bilgisi olmalıdır. Vs.vs.vs.

Bu ve bunun gibi daha bir çok öneri sunulabilir derginin daha cazip hale gelmesi için.

Peki bu önerileri sunmak için kiminle irtibata geçmemiz gerekmektedir?

Derginin gerçek anlamda ki sahibi olması gereken Yazı İşleri Müdürü/Editörü Sayın Çiğdem hanım ile mi irtibata geçmeliyiz? Yoksa bütün yazılardan önce yazısı olan Sayın Başkan Yıldırım Demirören ile mi?

Dergide kendisine ayırdığı yada kendisine ayrılan köşesinde yazan Çiğdem Hanım’ın yazısının altında bir e-mail adresi var ve kendisine karşılıksız olarak bazı önerilerde bulunup daha cazip bir hale gelmesini sağlayabiliriz diye düşünmüştüm ve 15.12.2008 tarihinde e-mail attım kendisine.

Sonuç, hala bekliyorum…

Beşiktaş Dergisi, her dergide olduğu gibi Yazı İşleri Müdürü/Editör’ün kontrolünde olmalıdır ve taktir edenlerde Beşiktaş Jimnastik Kulübüne gönül verenler olmalıdır. Bir başkaları değil…

Altuğ AKTAŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder