1.02.2009

Beşiktaş 1 - Antalyaspor 0 Tam 12 korner ama gol yok

Rodrigo Tello'nun muhteşem golü ile 1-0 galip geldi. Aslında 2009 yılına baktığımızda Beşiktaş 5'te 5 yaptı. Üstelik bu 5 maçın 2'si Antalyaspor ile oynandı.
Futbolculuk yaşamında duran topların ustası olan Mustaa Denizli, maalesef Beşiktaş'ın duran top sorununa çözüm olamadı.
Maça tek forvet Nobre ile başlayan Mustafa Hoca, Bobo, Holosko gibi isimleri yanında oturttu.
Serdar Özkan ve Tello'yu Nobrenin yanından kanatlardan ileriye doğru sürüyor fakat aslında saldıran bir takım gibi gözüksede Beşiktaş, son vuruş ve bitiricilik yeteneği olarak çok eksik gözüküyor.
Halbuki Holosko'yu sağ kanada koyup, forvete de Bobo'yu koysa Nobre'yi kenara oturtsa ve alternatif durumuna soksa o zaman Beşiktaş daha çok bitirici konumu kazanır.
Kornerlerde 2-3 pozisyon gerçekleşti bunlarda Gökhan Zan topu önüne alıp kaleye vurmaya çalıştı ama tabi ki beceriksizliğinin kurbanı oldu.
İbrahim Toraman'ın golü bence gol verilebilecek kadar çok ince bir pozisyondu, kimse bir şey diyemezdi.
Rüştü'nün son dakikalarda ceza sahası dışında topu rakibine çaptırması sonrasında tekrar kendisine gelen topu eliyle kontrol etmesi de bence kırmızı kart ile sonuçlandırılmalıydı.
Ayrıca baktığımızda 1-0 önde olan bir Beşiktaş'ın, Antalyaspor'a 2'ye 1 pozisyon vermesi biraz komik bir görüntü sergiledi. Sonuçta biraz daha yetenekli ayaklara sahip olsaydı Antalyaspor, şuan Beşiktaş'ın neden 1-0 dan öteye geçemedi değil, Antalyaspor farkı nasıl kaçırdı 1 puan yada 1 farklı galibiyetle maçtan ayrıldı bunu konuşuyor/yazıyor olurduk.
Cisse'nin hücuma yönelik bir artısı yokken defansif bölümde de sırıttığına tanık olduk.
Her şeyden öte Beşiktaş, bu sezon sadece 1 gol atabildiği 6. lig maçını tamamladı. Bu maçlardan 10 puan topladı Beşiktaş.
3 puanı düşünürsek evet ama Antalya, Denizli, Ankaragücü gibi takımları sadece 1-0 lık skor ile kendi evinde yenmek biraz öncelikle o tribünleri dolduran taraftarlara ayıptır diye düşünüyorum.
Sonuç itibariyle devre arasında 26. haftada durumumuzu herkes görecek diyen Mustafa Denizli bu çizgisinde ilerliyor ve Fenerbahçe ile puanını bu hafta eşitledi. Şimdi önemli olan Konya maçından sonra Trabzonspor ile oynanacak maçta puan kaybetmemek olmalı.

Futbol tat vermez iken, alınan puanlar en azından biraz olsun içimizde ki karamsarlığı yıkıyor.

Daha iyi bir futbol oyunu izlemek ümidiyle...

Altuğ AKTAŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder