5.02.2009

Beşiktaş, 2009 da "Dü Şeş" attı...Beşiktaş 3 - Antalyaspor 1

Beşiktaş, 2009 yılında oynadığı 4 Fortis Türkiye Kupası ve 2 Turkcell Süper Lig maçı olmak üzere toplam 6 maçınıda kazandı. Bu maçlarda 11 gol atarken, sadece 2 gol yedi. Ayrıca bu 6 maçın 4'ünü İnönüde oynadı.
28 Ocak'tan bu yana 8 gün içinde toplam 3 kere karşılaşan Antalyaspor ve Beşiktaş en sonunda uzun bir süre görüşmemek üzere bu akşam birbirlerine veda ettiler.
Maç için iki takım oyuncularıda seromaniye çıkarken taraftarların "Yeter Artık Antalya" diye tepki göztermeleri aslında Antalyaspor'a değil Federasyonaydı. Bu kadar anlamsız bir kura anlayışı sonrasında 8 günde 3 kere maç yapıyorsunuz. Tabi süreyi çok az daha uzatıp son 16 maç diye hesap yapsak o zaman 16 maçta 4 kere karşılaştılar diyebiliriz.
İki takımda sanki PAF takımı ile hazırlık maçları yapar gibi sık sık birbirleriyle karşılaşma sonrasında iyice ısındılar birbirlerine.
Taraftar için söylenecek fazla bir şey yok. Sadece MUHTEŞEM olduğunu belirtmek istiyorum. Özellikle her ne olursa olsun "Şifo Mehmet'e" sevgi gösterisinde bulunmaları çok güzeldi.
Fabian Ernst, son lig maçında başından sakatlanmış ve dikiş atılmıştı bunun yanı sırada transfer konusu nedeniylede psikolojik olarak yorgundu. Buna rağmen ilk 11 çıktı ve oyununu oynadı. Bu maçtan kendisini eleştirip tartmamak gerekir çünkü daha arkadaşlarının bile ismini bilmiyor olabilir. Ama burada ben Uğur'u tebrik etmek istiyorum. Uğur, Almanya'da yetişmiş bir futbolcu ve Almancası da var. Ernst'in gelmesiyle belki yönetimden verilen bir görev yada kendi isteği ile Ernst ile yakından ilgilendi. Bunu daha Ernst sahaya çıkınca anlamak mümkündü çünkü bir çok Türk futblcudan daha iyi yumruk şov yaptı.
İbrahim Üzülmez için sadece bir cümle ile özet geçecek olursak;
"İbrahim Doğruyu Söyle Ne içtin, Bizde İçelim..." tarzında yapılan tezaruhatlar aslında bir çok şeyi özetliyordu. Çok güzel oynadı ve golüde haketti.

6'da 6 ile gidiyor Beşiktaş ama öncelikli 2 sınav çok önemli. Eğer Konya deplasmanı ve Trabzon maçını kayıpsız geçerler ise bence çok yol almış olacaklar.

Altuğ AKTAŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder