25.12.2008

Trabzonspor

Lig'e hoca ve hatta takm değişikliği ile giren Trabzonspor, uzun süredir özlenen yerini koruyor gibi. Geride bıraktığımız 16 hafta içerisinde topladığı 34 puan ile Sivasspor'la zirveyi paylaşıyor.
Aslında Ersun Yanal'ın gelişi ile Trabzonspor üzerinde çelişkili düşünceler kafaları kurcalıyordu. Ersun Yanal'ın bugüne kadar görev aldığı takımları ve hatta Milli Takımıda düşündüğümüzde önce hızlı bir giriş yapıp daha sonra devamında duraklama ve hatta gerileme dönemine geçtiğini görüyorduk. Tabi birde takımı yarı yolda bırakıp gitmekte var.
Trabzonspor'da da aynı şeyle karşılaşır gibi olmuştuk ve Trabzonspor biraz düşüşe başlamıştı ki tekrar toparlandılar.
16 maçlık performansta deplasman maçlarına baktığımızda ligin lideri Trabzonspor. Yapmış olduğu 8 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ile 16 puan topladı ve deplasman sıralamasında en çok puan toplayan takım oldu. Geçtiğimiz sezon aynı periyota baktığımızda 7 maçta 1 galibiyet ve 3 beraberlik toplayarak sadece 6 puan toplayabilmişti.
Bu sezon Stadında da yeniliğe giden Trabzonspor, tamamen farklı bir takım gibi karşımıza çıktı.
Sezon başında Nike ile yapılan sponsorluk anlaşması ile alışık olduğumuz forma dizaynından çıktılar ve ayrıca neredeyse kadronun tamamını değiştirdiler.
Eski futbolculardan geriye Tolga Zengin, Hüseyin, Ceyhun, Yattara, Barış gibi oyuncular kalmıştı.
24 futbolcudan oluşan kadrosunun yaş ortalaması 24,7. Ligin en genç 5. takımı.
Takım değeri ise EUR 52.700.000- ile en değerli 4. takım olarak gözüküyor.
Aslında şimdiden Trabzonspor tarihinde efsane olabilecek kadroya sahipler.
Gökhan Ünal, Song, Sylva gibi transferler ile takımı güçlendirdiler.
Avrupa'nın en iyi 10 kalecisinden biri olarak gösterilen Sylva'yı renklerine bağlaması Trabzonspor için gerçekten çok büyük katkı oldu. Sylva sayesinde, müthiş bir savunma anlayışı gösteren Kayserispor'u (7 gol) saymaz isek Sivasspor (12 gol)ve Ankaraspor'dan (12 gol) sonra 14 gol ile ligin en az gol yiyen takımı oldu.
Kadro'da ki futbolculara baktığımızda en değerli futbolcu EUR 6.500.000- değer ile Yattara olarak gözüküyor. Yattara'yı, Song, Gökhan Ünal, Sylva ve Umut Bulut takip ediyor. Bu 5 futbolcunun toplam değeri yaklaşık olarak EUR 25.000.000-
Türk Futbolunun daha ileriye gitmesi için zirvede kalmaya devam etmeleri gerekiyor.

Altuğ AKTAŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder