22.12.2008

İki resim arasında ki farkı bulalım...

Kural der ki:
Bir kaleci 6 pas içinde topa hakim olmak için sıçrıyorsa o kaleciye dokunduğun anda foul olur.
Bir kaleci topu iki eliyle tutması ile topu bir eli ile kavrayıp topun diğer tarafını baldırı, kafası, kalçası vs... vücudunun her hangi bir yeri ile tutmasının hiçbir farkı yoktur.
Bir kaleci topu iki eli ile tutmasıyla topu bir eliyle tutup kale direğinde sabitlemesi, yerde çimin üzerinde sabitlemesi ile arasında hiçbir fark yoktur.

27 Eylül 2008 tarihinde oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş maçında da Nobre'nin attığı gol aynı nedenle sayılmamıştı. Hakem Bülent Yıldırım, kaleci topun üzerine elini koyduğu için foul vermişti.
O maç sonrası yayıncı kuruluşta ki ilgili program da konuşan eski hakem Sayın Erman Toroğlu, kuralı hatırlatarak kaleci topa elini koyduktan sonra dokunduğu anda yapılan hareket fouldür demişti.

21 Aralık 2008 akşamı Galatasaray maçında önce kaleci Rüştü'nün topa elini koyup hakim olması sonrasında Servetin topa vurmasıyla ağlara giden top için ise gol kararının doğru olduğunu söyleyen Toroğlu devamında da "Sen kaliteli bir kalecisin Rüştü ve bu topu sektirmemen gerekiyor. Sevgilini kavrar gibi topun üstüne atlaman gerekiyor" dedi. Ayrıca bu top'un gol olarak sayılmasının da hem Rüştü hem Servet'in aynı anda topa hamle yaptıkları için gibi saçma bir nedende sunuyor.

İki resim ortada dır. Nobre, kaleci'den sonra mı hamle yapıyor? O da kaleci ile aynı anda ayağını uzatıyor.
Servet, Rüştü'den önce mi hamle yapıyor? O da Rüştü topun üzerine elini koyduktan sonra topa vuruyor.

İki resim arasında hiçbir şekilde fark yoktur ve Erman Toroğlu'da, alkollü-alkolsüz (!) bütün objektifliğini (ne kadar objektif ise...) kaybetmiştir.

1 Aralık günü bütün Lig TV aboneliklerimizi iptal edeceğiz diyen Fenerbahçe taraftarları her nedense bu tarihi, Beşiktaş ile oynayacakları maç sonrası belirlemişlerdir sonuç olarak bakıldığında da hakem'in bir kaç hatası sonrası yine 10 kişi kalan bir Beşiktaş ve kaybedilen puanlar...

İki resim arasında ki fark ap açık ortadadır...

Altuğ AKTAŞ

1 yorum:

  1. Birine Besiktaslı futbolcu vuruyor. Diğerine Galatasaraylı.

    YanıtlaSil