15.12.2008

Leganes'li futbolcular maçta diz çöktü

İspanya 3. lig takımlarından Leganes´de futbolcular paralarını alamamalarını protesto etmek için ilginç bir yöntem uygularken, Atletico B’ya karşı oynadıkları maçın başlangıç düdüğü çaldığında Leganesli tüm futbolcular sahada bulundukları yerde diz çökerek 1 dakika bekleyip, topa dokunmadı.
Rakip takımdaki futbolcular Leganesli futbolcuların protestolarına saygı gösterip kendi sahalarında aralarında topla paslaşırken, 1 dakika süren protestodan sonra maç normal şekilde oynanmaya başladı. Leganes karşılaşmayı 2-1 kazandı. Leganesli futbolcular, paralarının ödenmemesi halinde önümüzdeki haftalarda sahaya çıkmama tehdidinde bulundular.

Artık endüstriyel futbol dediğimiz bu Dünya'da futbolculara sporcu değil işçi gözüyle bakılması lazımdır. Bir fabrika'da eğer işçilerinize maaş ödemezseniz onlarda bir şekilde işi boykot eder. Burada asıl alkışlanması gereken iki nokta öncelikle hakkını arayan futbolcular bir diğeri de buna saygı gösteren Atletico B takımının oyuncularıdır. Sizin protestonuz bizi ilgilendirmez diyip gidip golde atabilirlerdi. Nitekim maçıda kaybetmişler.

Saha'ya çıkan 22 onurlu adama tekrar alkışlar...

Altuğ AKTAŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder