15.12.2008

Bir deplesman anısı

Sevgili dostlar,
Öncelikle geçmiş bayramınız mübarek olsun.
Bildiğiniz üzere Fenerbahçe maçı nedeniyle 1 hafta boyunca Kievdeydim.
Stat çok ilginç bir parkın içindeydi ve stada giriş yapılan ana kapıdan tutun bilet turnikesine kadar Kiev'li ve Fenerliler yanyana giriş yaptılar. Asıl ilginç olanı da Kievlilerin "opera" diye adlandırdığımız besteyi ezbere Türkçe söylemeleriydi.
Tribüne girdiğimizde ilginç manzaralar ile karşılaştık. Daha önceden Kiev'den yaptığım bildirilerde şehrin bu maçtan korktuğu idi ve bunu maçta gördük. Fenerbahçe biletleri 200 Grivna yani 40 ytl ye satılırken Kiev biletlerine rağbet olmadığı için maç haftası 40 ila 80 Grivna arasına düşürdüler yani 8 ila 16 ytl arasına satıldı biletler.
Korktukları tribünede yansımıştı fazla bağırmıyorlardı ama golü attıkları anda karşı tribünde YAR..IMI YE FENER ve Sİ..TİR GİT FENER yazılı iki Türkçe pankart açıldı. Doluydular ama gole kadar sesleri çıkamıyordu.
Fenerbahçe'de bu korkak Kiev'e karşı abuk subuk bir oyun yapısı ile çıktıktan sonra birde saçma bir gol yedikten sonra hiç toparlayamadı.
Fenerbahçe tribünleri maalesef çok kötüydü. Sefa'da oradaydı fakat her nedense kimsenin sesi çıkmıyordu. Bilinmedik ve ağır tempolu sloganlar nedense daha çok seçildi halbu ki herkesin bildiği daha yüksek tempolu sloganlar seçilse takıma daha çok destek verilebilirdi.
Maç sonunda yaşanan gerginliklerde cabasıydı ama kazasız belasız bir deplesman macerasını daha bitirmiş olduk

Maçtan sonra alkolü abartan Kievliler; UEFA'da ki en iyi takım olduklarını ve kupayı alacaklarını dile getirdiler. Mayısta görüşürüz dediler. Tabi biz ağızlarının payını onlara verdik....(!)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder