3.12.2008

Dünya Spor Yazarları Birliği´nin (AİPS) dergisinden İNCİLER

Dünya Spor Yazarları Birliği´nin (AİPS) dergisinde, Türkiye´de 2008´in en iyi futbolcusu olarak Volkan gösterildi.
Birçok maçta yaptığı hatalarla saç baş yoldururken, özellikle Porto maçında yediği hatalı goller nedeniyle taraftarların protestosuna uğrayan Volkan Demirel’e, uluslararası onur. Dünya Spor Yazarları Birliği’nin, (AİPS) çıkardığı dergide, Fenerbahçe’nin tecrübeli file bekçisi, Türkiye’de 2008 yılının en iyi futbolcusu olarak gösterildi. Geçen sezon birçok maçta sakatlığı nedeniyle yer alamayan Beşiktaşlı Serdar Kurtuluş’un, “En genç ve başarılı futbolcu” olarak kürsüye çıkarılması, Galatasaraylı Arda’nın bu kategoride adının geçmemesi dikkat çekti. Dergide, Türkiye’nin en ünlü futbolcusunun ise Hakan Şükür olduğu iddia edildi.
Geçtiğimiz sezon'un en iyilerini konuşacaksak bence bu Volkan olmamalıdır. Özellikle yerli futbolcu olarak konuşacaksak, Arda Turan, Semih Şentürk çok daha net bir şekilde Volkan'ın önüne geçen isimlerdir. Hem EURO 2008'de hem de geçen sezon Fenerbahçe'nin önemli maçlarında yaptığı krıtik hatalarla takımını yalnız bırakan Volkan'ı yılın en iyisi seçmek yanlış olacaktır. Volkan, çok iyi ve yetenekli bir kaleci bunu tartışmıyoruz ama bir Galatasaray maçında yaptıkları ile Milli takım'da yaptığı sinirine hakim olamama tavrı kesinlikle tüm profesyonelliğini alıp götürmüştür. Volkan'ın yerine, hem EURO 2008'de hem de Fenerbahçe'nin Şampiyonlar liginde ki başarılarında çok büyük etkisi olan Semih Şentürk seçilse çok daha doğru olurdu.
Ayrıca birde en genç ve başarılı oyuncu seçilmiş ve buda Serdar Kurtuluş'a verilmiş. Serdar Kurtuluş Temmuz 87, Arda Turan Ocak 87 doğumludur. Yaşlarıda aynı olmasına rağmen nasıl olurda Serdar Kurtuluş bu kategoriye dahil olmuştur. Öncelikle Şampiyon olan bir takımdan hiç bir futbolcunun adının bu ödüllerde yer almamasıda ayrı bir konu.

Altuğ AKTAŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder