5.09.2012

Nereye koşuyoruz? (16 Şubat 2012 Fotospor)

ALTUĞ AKTAŞ
Nereye koşuyoruz?
16 Şubat 2012 13:43 http://fotospor.com/yazi/nereye-kosuyoruz_70014

Sevgililer gününde Braga’yı yendik. Peki sonra?

Carvalhal, yaptı yapacağını ve hiç birimizin beklemediği bir kadro ile sahaya çıktı. Belki hakemin cesur kararı bu skoru getirdi ama sonuçta maç 0-2 bitti. Carvalhal ve öğrencileri, sevgililer gününde Beşiktaş’a gönül veren bütün taraftarlara kocaman bir hediye verdi.

Peki sonra?

Her şey günlük gülistanlık mı?

Acaba 19 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek İdari ve Mali Genel Kurul’dan kaç kişinin haberi var? Aslında 19 Şubat’ta olması gereken Genel Kurul’da çoğunluk sağlanamayacağı için 1 hafta erteleme ile 26 Şubat’ta yapılması bekleniyor. O tarihte Beşiktaş’ın Galatasaray ile çok önemli bir maçı oynanacak. Birçok Kongre üyesinin, taraftarın aklı ve kendisi o karşılaşmada olacak. Bütün ilgi o günkü maçta olacak.

Acaba bu tarih planlı bir şekilde belirlenmiş olabilir mi?

Peki, bu Genel Kurul 7 yıllık geçmişin aklanacağı bir Genel Kurul mu olacak yoksa artık birileri dur diyebilecek mi?

Biraz geçmişi hatırlatmakta ve günümüzde masa üstüne konan olayları irdelemekte fayda olduğunu düşünüyorum.

- Beşiktaş’ın çocuğu Nihat Kahveci…
Bu transfer gerçekleştiğinde ne kadar çok sevinmiştik. Halbuki, Nihat futbolu bırakıp İspanya’ya döndüğünde ortaya neler çıkacağını kimse tahmin edemiyordu. Beşiktaş’ın çocuğu Nihat Kahveci, senetlerde imzası olan Yıldırım Demirören’e 800 bin Euro, Beşiktaş’a 1 Milyon 640 bin Euro olmak üzere toplam 2 Milyon 440 bin Euro’luk alacağı nedeniyle icra takibi başlattı.

- Tavşanlı Linyitspor’un golcüsü Mehmet Akyüz Beşiktaş’ta…
Geleceği olan ve doğru kullanılırsa süper lig’de takıma çok faydalı olacak bir forvet. Hem ayağı teknik hem de uzun boylu. Beşiktaş’ın alternatif golcülerinden olabilir diye düşünüyorduk fakat bir süre sonra Mehmet Akyüz’ün eski takımı, Beşiktaş’tan alamadığı 300 bin Euro için icra takibi başlattı.

- Zapotocny ve Sivok’un Beşiktaş’a transferi....
Yıldırım Demirören’in bizzat kendisinin pazarlığını yaptığı ve futbolcu başında 4.5 Milyon Euro bonservis bedeliyle transferini gerçekleştirdiği transfer ile ilgili Udinese kulübü yaptığı açıklamada: Sivok’un 1 Milyon Euro, Zapo’nun ise 2 Milyon Euro bonservis bedeli ile Beşiktaş’a satıldığı duyuruldu.

- Seric Beşiktaş’a transfer edildi…
Yıllık 750 bin Euro garanti para, 200 bin Euro imzalama bedeli ile Beşiktaş’a transfer oldu ve sadece 386 dakika forma giydi.

- Üst üste 3 transfer gerçekleşti. Gordon, Seric ve Ernst transfer edildi…
Gordon transferi için Sinan Engin yaptığı açıklamada “Gerçek bir stoperde aranacak bütün niteliklere sahip. Takımımızda yer almasından memnuniyet duyuyoruz” dedikten sonra Gordon sadece 7 defa ilk 11’de forma giydi. Bu transfer için 2 Milyon Euro bonservis bedeli, yıllık 400 bin Euro garanti para ve maç başına 5 bin Euro ücret karşılığında gerçekleşti.
Seric’i transfer edilebilmek için Gordon bedelsiz gönderildi…
Seric transferinden sonra o tarihlerde yönetici olan Sinan Engin “Gordon’a göre Maradona’yı transfer ettik, İtalya’da bu kadar maç oynamış bir oyuncu neden eleştirilir” demişti. Fakat Seric, İtalya’da son iki sezon oynadığı Parma ve Lazio takımlarında yılda ortalama 18 karşılaşmada forma giymişti.
Ernst’i transfer etmek için Seric bedelsiz gönderildi…

- Federico Higuain transfer edildi…
River Plate’den transfer edilen Higuain’in transfer taksitleri zamanında ödenmedi ve R.Plate, FIFA nezdinde açılan davayı kazandı. Hem mahkeme masrafları hem de 616 bin Usd borç tutarının faiziyle ödenmesine karar verildi.

- Vicente Del Bosque Beşiktaş’ın teknik direktörü oldu…
Göreve geldikten kısa bir süre sonra futbolu bilmiyor denerek görevine son verildi ve 8 Milyon Euro’ya yakın bir tazminat ödendi. Vicente Del Bosque şuan İspanya milli takımının teknik direktörlüğünü yapıyor.

- Ve diğer alacaklıların açtıkları ve devam eden davalar…
Gaziantespor Kulübü, Yıldırım Demirören aleyhine yaklaşık 4 milyon TL icra takibi.
Ferrari’nin sözleşmesinin feshinden dolayı açılan yaklaşık 8 milyon Euro’luk tazminat davası.
Ernst’in FIFA nezdinde açtığı yaklaşık 1 milyon Euro’luk alacak davası.
Bobo’nun FIFA nezdinde açtığı 225 bin Euro’luk alacak davası.
Edu’nun açtığı 350 bin Euro’luk alacak davası.
Erkan Zengin transferinden doğan alacaklar ile ilgili Hammarby kulübünün FIFA nezdinde açtığı 250 bin Euro’luk alacak davası.
ve daha fazlası…

- Fulya projesi hayata geçirildi ve açıldı…
Acıbadem hastanesi ve Rezidanslardan gelen 131 milyon TL kira geliri bankalara ipotekli…

- Beşiktaş’ın güncel borcu: 488 milyon TL (Yaklaşık 275 milyon Usd)
2004 yılının Mayıs ayında yönetim göreve geldiğinde Beşiktaş’ın borcu 17 Milyon Usd.
Geride kalan 9 yılda toplam borç yaklaşık olarak 16 kat artmıştır. Bu borcun yaklaşık 55 milyon Usd’si Yıldırım Demirören’in şahsına olan borçtur.

- Kulübün gelirleri bankalara temlikli…
63,4 milyon TL yayın geliri, 10 milyon TL sponsorluk gelirleri, 17,5 milyon TL maç hasılatı, 8 milyon TL’lik teminat mektupları ve Fulya projesinin kira gelirleri bankalara temlikli… Beşiktaş’ın geleceği bankalara temlikli…

- 6 Aralık 2007’de yapılan açıklamada Yıldırım Demirören “görevde olduğum sürece Mustafa Denizli ve Samet Aybaba bu kulübün kapısından içeri giremez” diye açıklama yaptı. Fakat Mustafa Denizli bu süreçte Beşiktaş’a teknik direktör oldu ve Şampiyonluk yaşattı. Samet Aybaba ise Portekiz’e, UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasına 2012 yılında kafileyle beraber deplasmana gitti.

- Ve bu satırlarda yer almayan, alamayan daha fazlası…

Yeterli çoğunluk sağlanamayacağından dolayı 19 Şubat’ta ertelenip, Galatasaray karşılaşması ile aynı tarihte gerçekleşecek olan İdari ve Mali Genel Kurul öncesi şimdi tekrar düşünmekte fayda olduğuna inanıyorum…

Beşiktaş Jimnastik Kulübü nereye KOŞUYOR?...

Altuğ Aktaş
http://fotospor.com/yazi/nereye-kosuyoruz_70014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder