5.09.2012

Beşiktaş’lıyız, her şeye karşıyız... (19 Ocak 2012 Fotospor)

ALTUĞ AKTAŞ
Beşiktaş’lıyız, her şeye karşıyız...
19 Ocak 2012 09:38 http://fotospor.com/yazi/besiktasliyiz-her-seye-karsiyiz_65722

Beşiktaş taraftarı, bugüne kadar yanlış gördüğü her şeye karşı çıkmıştır.
Bu düşünceyi doğrulayan bir çok tezahürat bile yazmışlardır.
“Biz Beşiktaş’lıyız, küfüre karşıyız…”
“Çarşı, her şeye karşı…”
Türkiye’de Nükleer Santral kurulacak olur hemen Beşiktaş taraftarı Nükleer Santral’e karşı çıktığını gösteren bir eylem düzenler.
Beşiktaş taraftarı, “Çarşı, kansızlığa karşı” sloganı ile yola çıkıp Kızılay ile ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenler.
Beşiktaş taraftarı, ırkçılığa da karşıdır. Dünya’nın herhangi bir yerinde ortaya çıkan bir ırkçı söyleme, hemen hazırlanan pankartlar ve tezarühatlar ile kontra yapılır.
Bu örnekler çoğaltılabilir.
Mesela;
Beşiktaş taraftarı, yeni stada da karşıdır!..
Beşiktaş taraftarı, kombineye de karşıdır!..
Beşiktaş taraftarı, orijinal lisanslı ürüne de karşıdır!..

...

İnönü stadı yıkılmasın, bize bu stadyum yeter, yıkıp yenisini yapmaya gerek yok diyen çok sayıda taraftar var…
Kombine satışa çıktığında, “kombine almaya gerek yok, bir şekilde maç günü içeri gireriz” diye düşünen ve bu şekilde hareket eden çok sayıda taraftar var…
Orijinal ürün’e karşı olmak zaten tamamen mantık dışı bir düşüncedir.
Tabii ki kimse kalkıp “biz orijinal ürünlere karşıyız” demiyor fakat stadın kapısının önünde bile korsan ürün satılıyor ve bu satışları yapan kişilere insanlar tepki vermek yerine alışveriş yapıyorsa o zaman Beşiktaş taraftarı, orijinal lisanslı ürüne de karşıdır…

Her bireyin kendi kazandığı bir para ve belli bir bütçesi var. Herkes kombine kart alabilecek bütçeye ya da her maça bilet alıp tribünde yerini alabilecek bütçeye sahip değil fakat bu nedenlerden dolayı gidip stadın önünden korsan ürün almaları bana göre yanlıştır.
Korsan ürünlere harcadıklara paraya denk değerde Kartal Yuvasında orijinal lisanslı ürünler de bulabilirler. Acaba bundan haberleri var mı?
Stadın önünde 10 TL’ye sahte forma alırlarken hemen 10 metre uzaklarındaki Kartal Yuvasından 19 TL’ye orijinal atkı, 5 TL’ye orijinal bileklik, 5 TL’ye orijinal yaka rozeti alabileceklerinden acaba haberleri var mı?

Üstüne üstelik biz taraftarlar her sene Quaresma, Guti, Simao, Fernandes, Ricardinho, Giunti, Carew ve çok daha büyük isimleri kadromuzda görmek istiyoruz.
Peki nasıl?..
İyi bir gelir elde edebileceğimiz stada karşı çıkarsak, kombine kart ya da bilet almadan takımı izlemek istersek, orijinal lisanslı ürün almak yerine korsan ürünleri tercih edersek, stada reklam alınmasına karşı çıkarsak bir de üstüne üstelik yıldız transfer istersek bunun gerçekleşmesini nasıl bekleyebiliriz?..
Ya biri çıkıp cebinden para vermeye devam eder ve sen taraftar olarak görmek istediklerini görürsün ama hem geleceğini ipotek altına alırsın hem de sürekli sırtında bir kambur taşırsın;
Ya da bir taraftar olarak taşın altına sen de elini sokarsın ve kulübünün biraz daha fazla para kazanmasına ön ayak olursun...

Seçim hakkı biz taraftarlardadır…

Altuğ Aktaş
http://fotospor.com/yazi/besiktasliyiz-her-seye-karsiyiz_65722

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder