5.09.2012

Ne Güzel Geceydi!... (25 Ocak 2012 Fotospor)

ALTUĞ AKTAŞ
Ne güzel geceydi !...
25 Ocak 2012 11:10 http://fotospor.com/yazi/ne-guzel-geceydi_66575

Güzel bir Ocak akşamı, hava fazla soğuk değil ve ahmak ıslatan cinsten dediğimiz yağmur...

Yönetim, her ne kadar biletlerde indirim yapmış olsa bile tribünler yine de tamamen dolmadı. Aslında bunun nedeni hem TFF’nin fikstürü çok sıkıştırması hem de kış ayı olmasından kaynaklanıyordu.
Sahada özellikle ikinci yarıda muhteşem bir mücadele vardı. 47. dakikada gelen gol ile hem takım vites yükseltti hem de tribünler bir anda desteğini üst seviyeye çıkardı.
Beşiktaş baskısını arttırırken Sosa’nın bir anda bulduğu gol ise Almeida’nın ilk yarıda kaçırdığı gole nispet yapar cinstendi.
Her geçen dakika saha içerisindeki stres arttı ve bunu takiben gerilim yükseldi. Bu sırada taraftarlar hakem Tolga Özkalfa’ya neden bu kadar tepki gösterdi anlamadım ama en azından tribünden gelen bu baskı sonucu Tolga Özkalfa’nın çaldığı bazı düdüklerde kafasının karışmış olması, taraftarların takımları için iyi bir iş çıkardığını gösterdi.

Egemen Korkmaz – Carlos Carvalhal !...

Beşiktaş taraftarı, yüreğini sahaya koyarak mücadele eden sporcusunu asla unutmamıştır. İbrahim Üzülmez, Pascal Nouma ve İlhan Mansız akla gelen ilk örneklerdir. Egemen Korkmaz da sahada gösterdiği mücadele ve hırsıyla bu listeye kısa sürede ekleneceğini gösterdi.
Carlos Carvalhal ise adeta maçı içinde yaşıyor, gollerde ise tribündeki taraftarlardan farksız bir şekilde seviniyordu. Gol bulduktan sonra takımı sürekli geriye yaslaması, dün akşam olur olmadık bir sebeple Sivok’u dinlendirmesi, Ernst’i çıkarıp Holosko’yu sahaya sürerken yaptığı oyuncu değişikliği hatası gibi yanlışları olmasına rağmen 3. gol sonrası yaşadığı sevinç aslında yapılan hataları unutturuyordu. Çünkü artık Carlos Carvalhal de bizden biriydi…

Egemen – Sivok – Ersan !...

Beşiktaş’ın gol yediği son 4 karşılaşmaya biraz detaylı bakmak gerekiyor.
Gaziantepspor karşısında savunmanın göbeğinde Egemen, İbrahim Toraman, Antalyaspor karşısında savunmanın göbeğinde Sivok, İbrahim Toraman, Gaziantep BB karşısında savunmanın göbeğinde Egemen, İbrahim Toraman, Samsunspor karşısında savunmanın göbeğinde Egemen, Sidnei ikilisi yer aldı. Bu ikili 4 karşılaşmada toplam 5 gol yedi. Tablo çok açık ortadadır. Amerika’yı tekrar keşfetmenin hiçbir anlamı yok. Bu takımın savunma göbeğinde Egemen, Sivok ikilisi cezalı ve sakat olmadıkları sürece asla bozulmamalıdır.
Burada tek handikap Ersan’ın durumu olacak. A2 maçlarında daha çok sahaya çıkıp, bütün maç eksiğini kapattıktan sonra Beşiktaş savunmasında düzen bozulmadığı sürece Egemen, Sivok, Ersan üçlüsü ile geçilmez bir duvar olacağa benziyor.

Altuğ Aktaş
http://fotospor.com/yazi/ne-guzel-geceydi_66575

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder