5.09.2012

Derbi'den ötesi... (6 Şubat 2012 Fotospor)

ALTUĞ AKTAŞ
Derbi’den ötesi…
06 Şubat 2012 11:57 http://fotospor.com/yazi/derbiden-otesi_68404

Derbi’den daha fazlasını konuşmakta fayda olduğunu düşünüyorum.

Bu takımda bir şeyler ters gidiyor. Üstüne üstelik bunu görebilmek için uzman olmaya bile gerek yok.

Sezon başında alınan karara göre deplasman’a taraftar götürülmemesi gerekirken, bu karşılaşma öncesinde neler olduysa bir anda Beşiktaş taraftarlarına izin çıktı. Kulüp başkanları, federasyon yetkilileri hatta kulüpler birliği bu kararın çıkışında hep beraber ortaklaşa çalışıp bir karar aldılar. Peki şimdi ne değişti?

Benim şahsi görüşüm ilk günden beri bu kararın yanlış olduğu ve taraftarların deplasman haklarının ellerinden alınmaması gerektiği yönündeydi. Bir dipnot olarak belirtmekte fayda olduğunu düşünüyorum.

Fakat takıldığım nokta şudur;

Bu kararın alınmasında ve uygulanmasında söz sahibi olan, kulüpler birliği başkanlığı yapan Yıldırım Demirören, deplasman yasağının kalkması ile başkanı olduğu kulübün taraftarlarının da tribünde olacağı, yılın ilk derbisi olma özelliği taşıyan ve Türkiye’nin üst düzey maçlarından biri olan Fenerbahçe, Beşiktaş karşılaşması esnasında neredeydi? Neden statta değildi? Başkan olmak, sadece maçtan önce Ümraniye’ye gidip futbolculara başarılar dileyerek onlara moral vermek midir? Ernst, ceza sahasından içeri girdiğinde Volkan’ın yanından topu ağlara göndermiş olsa ve gol sevinci esnasında kafasını kaldırıp protokol tribünde başkanla göz göze gelmek istese nereye bakacaktı?

Bir takım bu kadar mı sahipsiz bırakılır?

Ortalık dedikodular ile kaynıyor. Futbolculara alacakları ödenmiyor, yabancı oyuncuların maaşları yatırılmıyor, bazı futbolcular bu nedenle sahada aynı performans ile oynamıyorlar şeklinde. Bunu tribündeki taraftar bile duyup konuşuyorsa yönetimin duymamasına imkan yok. O zaman neden yalanlamıyorlar? Yalanlanmadığına göre doğru mu?

Acaba Quaresma bu nedenle mi haftalarca sakatım diye ülkesinden dönmedi? Ya da Fernandes bu kadar kolay kart gördü? Veya Simao bu kadar düşük performans ile oynuyor?

Bunlar doğruysa başkan ve yönetim neden olaya el koymuyor?


Son 5 hafta içerisinde lider Galatasaray 7, Fenerbahçe 6 puan kaybederken rakiplerinin bu kaybını Beşiktaş neden avantaja çeviremeyip 9 puan kaybediyor. Lider ile arasında 9 puan fark olduğunu düşündüğümüzde son 3 haftadaki kaybın ne kadar büyük olduğunu görebiliyoruz.

Bir müsabakada yenilmekte var, kazanmakta var fakat 20 resmi maçtan 14 galibiyet, 1 mağlubiyet, 5 beraberlik ile 47 puan alan takımda neler değişiyor da bir anda 3 maç üst üste mağlup oluyor?


Kaybedilen derbiden daha öteye bakılıp çıplak gözle görülebilen bu sorunların çözümü aranmalı ve bazı sıkıntılar kangren olmadan çözülmelidir.

Ligin bitiminin yaklaşmasından öte Avrupa Ligi’nde çok önemli maçlar yaklaşıyor. Umarım yönetim uyumaya devam etmez ve en kısa zamanda olaya el koyar…


Derbi İnönü’de kaybedildi…

Derbi’nin Kadıköy’de kaybedilmediğini düşünüyorum. Sahada yer alan kadro bence çok güzel oynadı. Maç daha 0-0’ken Holosko ile yakalanan kontra ataklar iyi değerlendirilebilse, Ernst, Mustafa’dan aldığı top ile Volkan’la karşı karşıya kaldığında topu ağlara gönderebilse belki tabela daha farklı olabilirdi.

Fakat Beşiktaş, rakibinin Samsun’da puan kaybetmesinden sonra Mersin maçına daha ciddi ve daha hırslı çıkmalıydı. O maçı kazanmış olsaydı Beşiktaş, dün akşam Fenerbahçe’nin sahada yansıtacağı oyunu ve taktiği değiştirebilirdi. Mersin maçındaki puan kaybı, Aykut Kocaman’ın taktiğini tamamen değiştirip en azından berabere kalsa bile avantajın kendisinde olacağını bilerek sahaya çıkmasını sağladı.

Hala derbiden daha önce Mersin maçının konuşulması gerektiğini ve Fenerbahçe’ye kaybedilen 3 puanın Mersin karşılaşmasında kaybedildiğini düşünüyorum.

Altuğ Aktaş
http://fotospor.com/yazi/derbiden-otesi_68404

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder