5.09.2012

İnönü’de Zafer… (16 Ocak 2012 Fotospor)

ALTUĞ AKTAŞ
İnönü’de Zafer…
16 Ocak 2012 16:10 http://fotospor.com/yazi/inonude-zafer_65370

Soğuk bir Ocak akşamı İnönü stadını dolduran taraftarlar galibiyetten emin bir şekilde takımını destekliyordu.

Alışılmamış bir şekilde Necip sol taraftan ortayı yapıyor ve Almeida güzel bir gol ile tabelayı daha maçın başında değiştirmişti.
Tribünler artık yerinde duramıyor ve desteğini iyice arttırmaya başlamıştı.
Sivok’un yokluğunu dolduramayan savunma yapısı daha devre olmadan tabelada eşitliğin sağlanmasına yetti bile. Soyunma odasına beraberlik ile girilecek diye düşünüp ikinci yarı için planlar yapılmaya başlanmışken golden hemen 2 dakika sonra 30 yaşında kiralık olarak Beşiktaş’a gelen Edu, güzel bir gol ile ilk yarının 2-1 bitmesini sağlamıştı.
Bu sezon evinde oynadığı karşılaşmalar arasında sadece Kayserispor maçını kaybeden Beşiktaş, üst üste galibiyetler alarak aslında hem tribünleri dolduranlara hem de futbolculara özgüven aşılamıştı.
İkinci yarı başladığında dakikaların erimesi ve üst üste gelen Bursaspor ataklarından sonra iyiden iyiye geriye yaslanmaya başlayan Beşiktaş, aslında bu sezon Carlos Carvalhal ile alışık olmuş olduğu çizgisini sergiliyordu.
Öne geçtiği her maçta vitesi arttırıp rakibine saldırmak yerine, sırtını kalesine dayamayı ya kendine prensip edinmiş bir takım ruhu yada teknik direktörün taktiği olarak tekrar sahada aynı şeyi yapmaya başladılar.
Son dakikalara girildiğinde artık kaza golü yemek istemeyen Beşiktaş, Edu’nun sakatlanmasından sonra zorunlu bir şekilde oyuna Mustafa’yı alarak rakibini psikolojik olarak geri püskürtmeyi başardı ve bu hamlenin hemen 3-4 dakika sonrasında Mustafa ile 3. golü bularak tribünleri rahatlattı.

İşte İnönü’de yaşanmış son zaferin kısaca öyküsü bu şekildeydi. Takım bir hava yakalamışken, istikrarı sağlamışken eleştirmemeyi ilke edinmiş Beşiktaş camiasına ayak uydurmak ne kadar doğru olur bilinmez ama sadece birkaç noktayı işaret edip kafamızın bir yerinde soru işareti bırakmanın iyi olacağı düşüncesindeyim.

-30 yaşında kiralık olarak takıma katılan Edu’da ısrar edilirken Mustafa Pektemek’in ken arda oturması…
-20 yaşında bonservisi alınan Alves’in kupa maçında bile sahaya sürülmemesi…
-Özellikle öne geçilen maçlarda golden sonra her karşılaşmada takımın geriye yaslanması…

Şimdilik bu konuları detaylı bir şekilde eleştirmek yerine sadece aklımızın bir köşesinde kalmasını sağlamanın faydalı olacağını düşünüyorum.

Sonuç olarak Kayserispor maçı dışında Avrupa, Türkiye kupası ve Spor Toto Süper Lig’de İnönü’de oynanan maçlarda mağlubiyet almayan bir Beşiktaş var…
Carlos Carvalhal ve ekibini tebrik etmeyi unutmamak lazım...
 
 
Altuğ Aktaş
http://fotospor.com/yazi/inonude-zafer_65370

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder