4.08.2008

Sinan Engin, Seriç konusunu açıkladı.

Sinan Engin, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
''Seriç'in sözleşmesini feshettik. Ancak bunun sebebi henüz Gordon'u kontenjandan boşaltamamamız. Seriç'in takımımızla ilişkisi kesilmedi ve takımla devam ediyor. Bizim oyuncumuzdur. Dolayısıyla Gordon'u gönderdiğimiz an tekrar sözleşmesini yapacağız.''
Bu arada Beşiktaş Kulübü'nün internet sitesinde yapılan açıklamada da, ''SPK'ya bildirdiğimiz üzere profesyonel futbolcumuz Antony Seriç ile kulübümüz arasındaki sözleşme devam etmekte olup, yabancı oyuncu kontenjanı nedeniyle federasyon nezdindeki profesyonel futbolcu sözleşmesi şu an için iptal edilmiştir. Seriç, takımımızla birlikte çalışmalarına eksiksiz olarak devam etmektedir'' denildi.


Sayın Sinan Engin, sorarım size;

Siz bu futbolcuyu transfer ederken Gordon kadronuzdamıydı?

Siz Gordon'a takım ararken hiç bir alıcı bulamadınız ve bu arada Seriç'i transfer ettiniz. Peki hiç bir takımın almak istemediği ve Gordon'un gitmek istemediği bir ortamda neden yeni bir hatta bir kaç oyuncu transfer ettiniz?

Hadi Gordon neden transfer edildi diye sormuyorum, üzerinden sular geçti çünkü.

Delgado, Cisse, Tello, Bobo, Holosko, Gordon, Higuen olmak üzere 7 yabancısı bulunan Beşiktaş kadrosuna ek olarak Tomas Zapotocny, Anthony Seric, Tomas Sivok alınarak 10 yabancı oldu.

Higuen gönderildi 9 yabancı kaldı.

Federasyonun sınırı ne; 8 oyuncu.

Şimdi bu transferleri yaparken bu sayıdan haberiniz yokmuydu?

Gordon ve Higuen'i göndermeden neden 3 tane yabancı alındı?

Hadi biri gönderildi. Peki ya Gordon?


Özürünüz kabahatinizden beter sayın Sinan Engin.

Sizler bu oyuncuyu transfer etmek için Başkan'ın da katılımıyla Yunanistanlara gittiniz ve transferleri gerçekleştirdiniz.

Peki şimdi ne oldu? Gordon'u gönderemediğimiz için Seriç'in sözleşmeyi fesh ettik. Gordon'u gönderince yeniden sözleşme imzalayacağız.

Ya Gordon gitmezse?

Gordon gidebilecek kapasitedeyse neden daha önce gitmedi?

Seriç daha imza atarken 200 bin Eur koydu cebine tabii ki keyfinize bakın ben beklerim diyecek. 1 yıllık garanti 750 bin Eur'luk anlaşmasıda var cebinde.

Madem 1 oyuncunun sözleşmesi fesh edilmesi gerekiyordu neden bu Gordon olmadı?


Peki

bunlara cevap verdiğinizi ve tatmin olduğumu düşünelim.

Son bir soru soracağım.

Geçtiğimiz sezon bile kadroda doğru dürüst yer bulamayan ve görme sorunu yaşayan Gordon'u takımdan göndermek istiyorsunuz, bu takımda yeri olmadığını düşünüyorsunuz.

Allah aşkına...Seriç'in sözleşmesini Gordon'a yer açılması için fesh ettiniz ve Gordon'u satınca Seriç ile yeniden sözleşme imzalayacağız diyorsunuz.

Futbolculuk kapasitesi Beşiktaş'ın oyun kurgusu ve kalitesine uymadığını düşündüğünüz Gordon'u bundan böyle kendisine alıcı bulabilmesi için ilk11 de mi oynatacaksınız?

Hatta UEFA Kupası maçlarında mı oynatacaksınız?

Bu sorunun cevabı HAYIR ise o zaman neden takıma katkı sağlayacağına inandığınız (buna inanmasanız Gordon gittikdn sonra tekrar sözleşme imzalayacağız demezsiniz) Seriç'i takımdan ve bu maçlardan uzak tutuyorsunuz?

Seriç mi, Gordon mu? Yoksa bir başkaları/başkası mı bu operasyondan kazançlı çıkacak?

Beşiktaş'ın kazançlı çıkmayacağı garanti.

Gordon'a müşteri bulmak için takım ile maçlara çıkacak Gordon.

UEFA Kupası maçlarında da oynarsa o zaman demek ki hedef UEFA Kupasında mücadele etmeyen bir takıma Gordon'u satmak olacak.

O zaman tabi ki beklenen fiyatlarda satılmaz bu oyuncu ve kulüp zarar eder.

Madem UEFA kupasında bile oynamayan bir takıma satılması hedefleniyor o zaman bu kadar kalitesiz olduğu düşünülen bir oyuncu Beşiktaş'a nasıl/kim ve kimler tarafından transfer edildi?


Son olarak şunu söylemek gerekirse,

Seric, 200 bin Eur'yu cebe indirdi ve maç yapmadan evinde oturacak.

Gordon, ben hiçbir yere gitmeyeceğim istiyorlarsa kovsunlar diyerek sözleşmesine ne kadar güvendiğini tekrar gösterdi zaten kulüpte onu satamadı.

Ertuğrul Sağlam, fazla diyecek bir şey yok. Oyuncusu bile satılırken son anda haberi olabilecek kadar hakim bu takıma. Şimdi de kadroda oynamasını istemediği oyuncunun satışı gerçekleşebilmesi için kadrosunda tutacak.

Sinan Engin, Galatasaray Sportif AŞ Genel Müdürü'nü kıskanıp bu sezon itibariyle bende artık her maç Sayın GSAŞ. Genel Müdürü gibi tribünden maç izleyeceğim diye kıskanıp abuk subuk şeylerle ilgilenerek daha kaptanlarına sahip çıkamadı ve şimdide yaptığı/yaptırdığı abuk transfer politikası nedeniyle bir anda Beşiktaş'ın 500bin ytl sinin belki çok daha fazlasının bir müddet çöpe atılmasına neden olacak.

ve Yıldırım Demirören, ne diyebiliriz ki? Sayın başkan'a saygımız sonsuz.

50 milyon ytl'den fazla kulüpten alacağı var. Yönetimde olduğu sürece gelen ve giden futbolcuların sayısı artık tutulamıyor. Bu borcun nasıl böyle büyüdüğü ve nerelere nasıl harcandığı Seric operasyonunda anlaşılmıştır.


"Seric bize jest yaptı" diyorsunuz Sayın Sinan Engin.
Sözleşmeyi bir göz gezdirdiniz mi hiç?
İmza attığı için 200 bin Eur imzalama bedeli + yıllık 750 bin Eur GARANTİ PARA.
Bana bunun 1/10'unu verin ben size istediğiniz jesti yaparım Sayın Sinan Engin. Ya da size bu parayı verseler siz Jest yapmazmısınız?


Transfer dönemi daha bitmedi.

Daha nice yabancı transferler yapılması ve kadroda yer açılana kadar sözleşmeleri fesh edilmesi dileğimle.
Altuğ Aktaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder