4.08.2008

Beşiktaş'ta neler oluyor -2-

Beşiktaş, bu sezon neredeyse defansını tamamen değiştirdi.
İbrahim'leri gönderirken, Tuna, Sivok, Seriç, vs. alındı, Gökhan Zan kaldı.
Tuna aslında gelecek vaadeden bir futbolcuydu ve gençti ama yabancı oyuncuların çokluğundan dolayı hazırlık maçlarında fazla şans bulamadı.
UEFA Kupası için bir takım listesi yollanılması gerekiyordu ve Gordon'un sözleşmesini fesh edemedikleri için yeni transferlerden birini kadroya yazmamaları gerekiyordu. Buda Seriç oldu. Listede Seriç'in ismi yazılmadı.
Aynı gün Sivok Çek basın organlarına yaptığı bir açıklamada, Türkiye'de oynayan bazı Çek oyuncuların daha önceden paralarını alamadığını ve kendi sözleşmesinde eğer parasını alamazsa serbest kalacağına dair madde olduğunu gerekirsede UEFA'ya başvurabileceğini açıkladı.
Bu çok ilginç bir açıklamaydı.
Çünkü yeni gelen bir futbolcu bu tarz bir açıklama yapıyorsa demek ki Menajer hiçbir şey yapmıyor. Futbolcusuna hiçbir güven vermiyor.
Buda yetmiyormuş gibi Seriç'in sözleşmesi fesh edildi.

Şimdi, İbrahim'ler kadro dışı, Sivok param gecikirse serbest kalırım diyor, Gordon gönderilemiyor ve Seriç gönderiliyor.

Bu kesinlikle yönetimsel bir zaaflıktır.
Kesinlikle iş bilmezliktir.
Bu futbolcuyu 2 ayda beyenemeyip takımdan göndereceksen ve gerçekten bu kadar kötü bir oyuncuysa o zaman sen bu oyuncuyu nasıl izledinde transfer ettin?

Bu soruların cevabını yönetim, menajer, teknik heyet kimse sorumlu bunların cevabını açıklamak zorundadır.

1700 kombine satıldı diye İnönü'e oynayacağız rahat olun gibi yalan beyanlarda bulunmak bunun üzerine transfer saçmalıkları yönetimi bitirmiştir.

Açıkçası Seriç gibi yeni transferi 2 ay gibi kısa sürede takıma katkı sağlayamayacağını düşünüp göndermek ne anlama gelmektedir?

Seriç, bu takım'a nasıl geldi;
1- İmza bedeli olarak tamı tamına 200 BİN EURO'ya imza attı ve bu parasını peşin aldı.
2- Yıllık garanti para olmak üzere 750 BİN EURO'ya imza attı.

şimdi bu oyuncu İstanbul'a geldi, kaldı, kampa gitti, geri geldi, 2. kampa gitti ve şimdi oradanda bir yerlere gidecek. Bu futbolcu için yapılan bu masrafları saymıyorum.
Ama bu adam bu saydıklarımı yapmak için tamı tamına 2 ayda 200 BİN EURO kazandı ve öğrendiğim kadarıyla 750 BİN EURO'nun da bir kısmını alacakmış

Yarısını aldığını düşünsek yaklaşık 500 BİN EURO sadece ve sadece 2 ay takımda kaldığı için almış olacak.
Yani; yaklaşık 1.000.000 YTL...

Peki şu soruyu sorarım;
BU PARANIN NE KADARINI SERİÇ, NE KADARINI BAŞKALARI ALACAK/ALDI?

Altuğ Aktaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder