26.08.2008

20.10.2007 TS-BJK maçında Beşiktaş Teknik heyeti talimatlara aykırı hareket etti.

Bugün bir çok gazete ve internet spor portallarında aynı haber vardı;
Beşiktaş, Trabzonspor ile geçen sezon deplasmanda oynadığı maçta talimatlara aykırı hareket etti. Olayı, Federasyon’un bilgisayarlı sistemi ortaya çıkarıldı. Hükmen yenilgiye yol açacak bu hata ise, Haluk Ulusoy ve yönetimi tarafından saklandı
Haberin tamamı için tıklayınız

Şimdi haberde diyor ki; Beşiktaş, Trabzonspor ile deplasman'da oynadığı maçta esama listesinde 22 yaşından küçük 1 oyuncu yazmadığı ve bunun sonunda hükmen yenilgi alması gerektiği belirtiliyor.

O maç Beşiktaş'ın kadrosunda;
Rüştü Reçber, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, Ali Tandoğan, Edouard Cisse, Serdar Kurtuluş, Burak Yılmaz, Rodrigo Tello, Mert Nobre, Delgado. Yedeklerde ise Atilla, Koray, Diatta, Mehmet Yozgatlı, Ricardinho, Bobo ve Higuain bulunuyordu.

Bu kadro'da 01.01.1985 ve daha sonrası doğumlu olan 4 oyuncu bulunmakta,
SERDAR KURTULUS
23. Temmuz 1987 dogumlu, 2005-2006 sezon sonunda sozlesme ımzalamıs ve 2006-2007 ve 2007-2008 sezonlarında Besiktasın lisanslı oyuncusu
BURAK YILMAZ
15 Temmuz 1985 doğumlu, 14 Hazıran 2006 da transfer olmus besıktasa ve lısans almıs
ATILLA OZMEN
11 Mayıs 1988 doğumlu, 2006-2007 sezon sonunda 5 Temmuz 2007'de Besıktas ıle sozlesme ımzalamıs ve lısans almıs
BOBO
9 Ocak 1985 doğumlu, 3 Subat 2006 tarihinde Besiktas ile sozlesme ımzaladı.

Yönetmelikte en az 2 sezon'dur takımın oyuncusu olması gerektiğinide yazıyor.

Bu durumda gerçekten Beşiktaş teknik heyeti bir hata yapmıştır.
Bu maçta teknik kadro da kim vardı?
Ertuğrul sağlam ve Sinan Engin...

Ulusoy'un son rezaleti diye duyuruluyor haber ama ben biraz farklı bir bakış açısı kullanacağım,
ey sevgili Türk spor basını; abilerim/üstadlarım, sizlerin arşivinizde futbolcuların sözleşme ve yaş bilgileri yok mu? Ben bu kadroyu gördüğüm anda kimin bu kurala uyduğunu kimin uymadığını bir bakışta anlarım.
Hiç mi basın içinde bunları takip edebilecek kapasiteye sahip bir spor gazetesi/spor departmanı yada spor yazarı yok?

Federasyon bunu bir şekilde gizledi tamam kabulümüz ama herkesin gözü önünde oynanan bir maçın kadrosunun gazetelerde bile yayınlandığı ve bir çok taraftarın o maçın kadrosunu ezbere bildiği bir durumda bu olayı su üstüne anca 1 yıl sonra çıkartan basında en büyük skandal vardır.

Trabzonspor'a gelince, rakibinin kadrosuna sanırım hakim değiller. Demek ki kimle nasıl oynadıklarını takip etmiyorlar. Trabzonspor'un ileride aynı sorunlarla karşılaşmaması için kendi içerisinde bunuda sorgulaması gerekmektedir.

Peki Trabzonspor, Federasyon ve basını bırakıp Beşiktaş cephesine bakar isek aklıma 3 soru geliyor,

1-Beşiktaş teknik heyeti mevzuatlara hakim değil mi?
2-Beşiktaş teknik heyeti mevzuatlara hakim ama elindeki kadroda bu mevzuatlara hangi futbolcuların uyup uymadığını bilmiyor. Bu durumda da yeni bir soru geliyor, kadrosuna hakim değil mi?
3-Ben bu satırları yazarken saat 17:30.
TFF resmi internet sitesinde açıklama yaptı, Sivasspor başkanı açıklamalarda bulundu ama hala ve hala ne Beşiktaş yönetiminden ne Sinan Engin'den hiçbir açıklama yapılmamıştır. Bunun nedeni nedir?

Bu 3 soruya cevapları tek tek benim vermem gerekirse.
1-Bu olay olmadan önce göreve gelen Sayın Sinan Engin zaten önce başkanlığa aday olup daha sonra Genel Menajerli'ği kabul etmesi neye ne kadar hakim olduğunu göstermektedir.
2-Futbolculara ne kadar hakim olduklarını sıcağı sıcağına son 2 senede, Higuen, Diatta ve en tazesi Gordon transferleri ve bu oyuncular hakkında ki yorumlarda görebiliyoruz.
Özellikle Gordon için çok iyi bir stoper derken 1 ay sonra satılık listesine çıkarıp 2 ay sonrada çek git artık bu takımda yerin yok tarzı açıklamalar yapılmıştır.
3-BJK yönetiminin hala açıklama yapmamış olması çok ama çok büyük eksidir.

Federasyon bile açıklama yapmış ve

Bu başvuru üzerine yapılan inceleme sonucunda, söz konusu Beşiktaş'ın Turkcell Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün 9. maddesine aykırı olarak, müsabakanın oynanacağı tarihte, kulübe tescil edildiği tarih üzerinden en az iki yıl süre geçmiş ve 01.01.1985 veya daha sonra doğmuş bir TC vatandaşı profesyonel futbolcuyu müsabaka isim listesinde bulundurmadığı tespit edilmiştir.

ifadeleri kullanılmıştır. ( TFF nin açıklaması için tıklayınız. )

Sivasspor başkanı Sayın Mecnun Odyakmaz Lig Tv'ye açıklama yapmış ve
" Biz paf takımda erteleme maçında sonradan transfer ettiğimiz adamı oynattığımız için maçtan 1 gün sonra bilgisayar sistemi hatamızı farkettiğinden hemen hükmen mağlubiyet aldık, 4-5 takımın daha başına geldi aynı olay geçen sene PAF liginde. Sistemin bunu görmemesi diye birşey yok, hasıraltı edilmiş olay." ifadelerinde bulunmuştur.
Sivasspor'dan yapılan diğer açıklamalar için tıklayınız.

Hala www.bjk.com.tr de bir açıklama yok ve hala hiçbir spor portalında Beşiktaş yönetimi yada teknik heyetinden bir açıklama gelmemiştir.

Bu konu bu şekilde kapatılmamalıdır. Çok ciddi açıklamalar yapılmalıdır ve adımlar atılmalıdır.
Evet, bu olayı 1 yıl sonraya ortaya çıkarmak komediden başka bir şey değildir ama bu saate kadar açıklama yapmamak çok daha büyük komedidir.

Son sözüm yönetim'e;
bugün'e kadar olanlar bardağı doldurmuş ve taşırmıştır. Her geçen gün yaptığınız rezillikler yüzünden Beşiktaş taraftarları insan içine çıkamaz olmuştur.
Bir oturun ve düşünün...Sayın başkan2ın transferler ile ilgili yaptığı açıklamaları düşünün sonra Udinese'nin açıklamalarını...Gordon'da ki zararı düşünün...vs.vs.vs.

Açın Beşiktaş'ın önünü...
Bırakın artık bizleri...
YETER ARTIK İSTİFA EDİN...

Altuğ AKTAŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder