28.08.2008

2 Marsilya taraftarı öldü. Yönetim tüm Dünya'ya ders verdi.


Marsilya, geçtiğimiz hafta Le Havre ile deplasman maçı yaptı.
Marsilya taraftarları bu maçı izlemek için otobüslerle deplasman yolculuğuna çıktılar.
Maç sabahı saat 07:00 sularında taraftarları taşıyan otobüsün bir köprünün korkuluklarına çarpması sonrasında ortalık savaş alanına döndü.
Kaza sonrasında 2 taraftar hayatını kaybetti, 15 taraftar da ağır yaralandı.

Bu gelişme sonrasında yönetim maçın iptali için resmi başvurusunu yaptı fakat kabul edilmedi. Marsilya Başkan'ı Pape Diouf, bu olay karşısında üzüntüsünü gizleyemedi. Zaman zaman hıçkırıklar eşliğinde ağladı. Yönetim acil olarak bir toplantı yaptı ve ölen taraftarların çoçuk ve eşlerine destek olmak için özellikle çoçukların ölene kadar bütün masraflarını karşılama kararı aldı.

Le Havre, maçının santra vuruşu da sembolik olarak bu ölen taraftarların aileleri tarafından yapıldı. İşte bu esnada bütün stat duygu yüklü anlar yaşandı. Maç öncesinde tribünler gerçekten çok keyifsizdi. Tribünlerin önüne çiçekler kondu ve maç boyu bu şekilde kaldı. Pankartlar, tşhırtler de cabası.
Maçın ikinci yarısında gelen gol sonrasında bütün futbolcular birbirine sarılıp tribüne koştular ve gökyüzünü göstererek futbolcu ve taraftarlar bütünleştiler.

Maç sonrası da benzer görüntüler vardı.

Belki de aile olmak buydu.
Başkanın'dan taraftarına bütün herkes bir çatı altında toplanmışlar.
Sık sık taraftar gruplarıyla atışan ve kavga eden, ölen taraftarlarının cenazelerine bile katılmayan yönetici/Başkanlara umarım örnek olur.

Aile olmak bu olsa gerek değil mi...

Tüm Marsilya camiasının başı sağolsun.
Kurdukları büyük ve yıkılmaz aile için gurur duysunlar...

Tüyleri diken diken eden ve gözleri yaşartan görüntüler için TIKLAYINIZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder