9.03.2009

23. Hafta bitti. Ligin bitimine kaldı 3 hafta...

23. Hafta bitti. Ligin bitimine kaldı 3 hafta... Gençlerbirliği, Sivasspor (D), Kayserispor



Evet, 23. hafta bitti ve kaldı 3 hafta...
Hemen ligin 34. hafta da biteceğini düşünüp, 3 değil 11 hafta kaldı tarzında düşünenler olmuştur. Fakat benim kastettiğim Sevgili Mustafa Denizli'nin yapmış olduğu açıklamadır.
11. Hafta Bursaspor ile deplasmanda alınan beraberlikten sonra Sayın Mustafa Denizli, herşeyin 26. hafta da belli olacağını dile getirmiş ve hatta daha iddialı devam ederek “Bu ligin altından daha çok sular akar. Kimse merak etmesin, 26. haftada zirvede yer alırız” ifadelerini kullanmıştı.
Geriye dönüp baktığımızda bu sözü 16 Kasım 2008 tarihinde yapmış olduğu bu açıklamadan sonra toplam 17 maç oynadı Beşiktaş.
Bu 17 maçın 3'ünü kaybedip, 2'sinde berabere kaldılar. Toplam 12 maçta galip geldiler.
Yenildikleri 3 maç, Fenerbahçe, Galatasaray ve Ankaraspor maçlarıydı. Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında ki mağlubiyetlerin olası bir mağlubiyet aldığını düşündüğümüzde aslında geride kalan bu 17 maçlık periyot Beşiktaş için gerçekten başarılı geçti diyebiliriz.
Özellikle 2009 yılında oynanan toplam 12 maçta sadeece 2 beraberlik aldı Beşiktaş ve önce 6 maçlık bir galibiyet serisi yakaladıktan sonra Konya ve Trabzonspor'a üstüste berabere kalan takım şimdi de 4 maçlık bir galibiyet serisi yakaladı. Beşiktaş'ın son senelerine baktığımızda 2 maçtan öteye üst üste galibiyet alamayan takımın başarısız olduğunu söylemek biraz saçma olur herhalde.
Üstelik 26. hafta da herşeyin belli olacağını söyleyen bir hoca'nız varken üstüne üstelik de 23. hafta sonunda liderin sadece 1 puan gerisinde olan bir takımınız varken artık başarısız bir takım olduğunu söylemek bence takımı baltalamaktan daha ötesi olamaz.
Beşiktaş'ın fikstür avantajı var denirken aslında bence bir avantaj ortada yoktur.
Özellikle İBB ve Hacettepe maçları çok önemliydi. Bunları kazanarak büyük avantaj yakaladı. Şimdi Gençlerbirliği, Sivasspor (D), Kayserispor, Kocaelispor (D), Bursaspor, Ankaraspor (Fortis), Eskişehir (D), Fenerbahçe, Ankaraspor (D), Ankaragücü (D), Galatasaray, Denizlispor (D) maçları kaldı.
Kısmen kolay maçlar gibi dursa da aslında bakıldığında özellikle önümüzde ki 3 maç çok önemlidir.
Gençlerbirliği, bu maçı kaybederse düşme potasının havasını teneffüs etmeye başlayacak. Üstelik Antalyaspor ile İBB'nin birbirleriyle oynayacağı bir hafta da.
Şampiyonluk yarışında da Galatasaray, Trabzonspor birbirleriyle karşılaşacaklar. Bu nedenledir ki Gençlerbirliği maçı hem stres hem puan açısından çok önemlidir. Bu maçı kazandıktan sonra geriye 2 zorlu maç kalacak.
Sivasspor ve Kayserispor maçlarından en az 3 puan almak şarttır. 27. hafta da Galatasaray- Fenerbahçe eşleşmesinin olacağınıda düşündüğümüzde önümüzde bulunan 3 maçtan en az 6 puan ile ayrılırsak rakiplerimizin en azından 2'sini elemiş oluruz.
Gençlerbirliği maçı stresli, Sivasspor maçı zor geçecektir. Kayserispor ile oynanancak maç ise çok daha farklı olacaktır.
Aldığım istikbarata göre Kayserispor yönetimi Tolunay Kafkas ile yollarını kafalarında ayırmışlar fakat yerine daha iyi bir alternatif üretemedikleri için bunu deklare edemiyorlarmış. Zaten Tolunay hoca'nın Fenerbahçe maçında ki (bence) suratında ki isteksizlik, keyifsizlik de bunun göstergesiydi. Beşiktaş maçına kadar bunu açıklarlar ise o zaman işler karışabilir.
Kocaeli'nin çıkışı ise ortada. Bu zor 3 maçtan sonra kümede kalma savaşı verecek olan takımlar ile oynayacağız. Bu nedenle bu 3 maç çok zorlu.

İşte bu nedenle ligin bitimine 3 hafta kaldı.
Bu 3 maçtan 9 puan toplarsa Beşiktaş, işte o zaman kimse tutamaz...

Altuğ AKTAŞ

http://www.globalspor.com/haber/haberdetay.asp?ID=5787

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder