5.03.2009

107 yıllık hesap yeniden masaya yatırıldı... 2009 Copa Del Rey Finalinin adı Athletic Bilbao-Barcelona



Copa Del Rey tarihine baktığımızda Athletic Bilbao tam 24 senedir Final'e kalamıyor ve 25 senedir de kupayı kazanamıyor.
25 sene önce kupayı kazandıkları Final'de de Barcelona ile eşleşmiş ve 1-0 kazanmışlardı.

Copa Del Rey tarihinin en çok kupa kazanan takımı 24 kupa ile Barcelona. ikinci takım ise 23 kupa ile Athletic Bilbao.
Yalnız burada bir kavram çarpıklığı var. 1902 senesinde kupayı kazanan Club Vizcaya ile Athletic Bilbao takımları 1903 yılında birleştiler. Daha doğrusu Club Vizceya, 1902'de kupayı kazanırken Athletic Club Bilbao takımından gelen oyuncular ile mücadele ettiler ve Finalde Barcelona'yı yenerek kupayı kazandılar. 1903 yılında ise Club Vizceya ve Athletic Club Bilbao takımları birleşerek modern Athletic Bilbao'yı oluşturdular. Athletic Bilbao'nın hala ambleminde Athletic Club Bilbao yazmakta ve kuruluş 1898 gözükmektedir.

Doğal olarak Federasyon bu kupayı Club Vizceya kazandı olarak istatistiklere geçiyor. Bu kupa halen Athletic Bilbao'nın müzesinde sergilenmektedir.

1902 tarihli bu kupada aslında Copa Del Rey'in ilk kupasıdır.
1903 de düzenlenen kupayı da Athletic Bilbao, Real Madrid'i yenerek kazanmış, 1904 de ise final oynanmadan kazanmıştır.

25 sene önce son kupasını Barcelona karşısında alan ve aslında klüp tarihinin ilk kupası olan ama sayılmayan kupayıda Barcelona karşısında kazanan Athletic Bilbao, bu kupayı da kazanıp resmi olarak kupayı en fazla kazanan takım olma yolunda ilerliyor.

İlginç bir final bizleri bekliyor.

www.GlobalSpor.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder