18.11.2008

Real Madrid, Fener'e talip

Ruud Van Nistelrooy'un sakatlanıp sezonu kapatmasından sonra özellikle biraz Türk basınınında abartısına göre İspanyol basını, Real Madrid'in aradığı oyuncular için bir aday listesi yayınlandı ve Guiza'da bu listenin üst sıralarında yer aldı.
AS ve Marca gibi spor gazeteleri, Real Madrid kulübünün spor direktörü Pedja Mijatoviç'in, öncelikli olarak Hernan Crespo (İnter), Diego Milito (Genova), Mauro Zarate (Lazio), Klass Jan Huntelaar (Ajax) ve Mario Gomez (Stuttgart) ile birlikte Guiza'nın isimleri üzerinde durduğu söyleniyor.


Bunun yanı sıra Real Madrid, üst üste aldığı başarısız sonuçlar sonrasında Alman çalıştırıcı ile yollarını ayıracağı gibi bir dedikoduda kulislerde yüksek hatta çok yüksek sesle yankılanmaya başladı.
Bilin bakalım hoca adayları arasında kim var...
Aragones...
Şöyle arkamıza yaslanıp düşündüğümüzde aslında hiçte yanlış bir adım olmaz herhalde...
Düşünsenize, kariyeri boyunca İspanya dışına sadece maç yapmaya çıkmış bir hoca (Aragones) ve ilk İspanya dışında ki tecrübesinde yaşadığı başarısızlık, bunun geri dönme tetikleyicisi olabileceğini düşünüyorum. Birde tabi şu açıdan bakmak lazım; ben hoca olsam Fenerbahçe yada Beşiktaş'ın başındayken beni Real Madrid'den isteseler bavulumu bile toplamadan ilk uçakla giderim...
Guiza'ya gelince, büyük umutlar ile transfer edildi yada Aragones transfer ettirdi ama hep şu unutuldu. Aragones, İspanya milli takımında bile Euro2008'de Guiza'yı ilk 11 çıkarmadı ve hep son anlarda oynattı. Şimdi ise bütün başarısız grafiğine rağmen ilk 11 ısrarında devam ediyor.
Guiza'nında İspanya'ya dönmeyi tercih edecek olması benim için sürpriz olmaz ama Real Madrid bu parayı Guiza'ya verir mi oda ayrı konu...

Altuğ AKTAŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder