18.11.2008

Hakan Şükür, bir dizi görüşme yapmak için Amerika'ya gitti.

Hakan Şükür, Türkiye'de açmayı düşündüğü spor okullarıyla ilgili olarak görüşmelerde bulunmak üzere Amerika'ya gitti.
Kral'a olan saygımız sonsuz...
Türk futbolunun yaşadığı üst düzey bütün başarılarının altında onun da imzası varken aynı zamanda bütün bu başarılara ulaşırken ki bütün hataların ve beceriksizlerin de altında o'nun imzası var.
Şimdi Futbol'u bıraktı...Ve artık Futbol okulu açmaya karar vermiş...Bunun içinde bazı görüşmeler yapmak için Amerika'ya gitmiş...
Görüşmelerin içeriğini bilmiyoruz ama yapılan açıklamalara göre futbol okulu için görüşmeler yapacakmış.

Şimdi bir iki sorum olacak;
1- Amerika, futbol'da ne zaman söz sahibi oldu?
2- Bir futbol okulu açılacaksa, bu tarz bir alt yapı konusunda ünlenmiş İngiliz Futbolu, Feyenord, Ajax takımları, Alman takımları gibi marka olmuş kulüp ve kişiler ile görüşmeler yapılsa daha doğru olmaz mıydı?
3- ve son soru... Bütün futbol hayatı hatta normal yaşamı boyuncada Hakan Şükür'ün adı bazı uç isimlerle anıldı. Bu satırlarda isimlerini vermek istemediğim şahıslar ile ismi anılan ve kendiside sıksık konuşmalarında bu isimleri sarfeden Hakan Şükür acaba Amerika'ya bu şahıs ve şahısların mı yanına gitti...? Açacağı okullar ile ne gibi bir alakası olabilir acaba bu görüşmelerin...? Son yıllarda Hollanda, Belçika, Fransa olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde okullar açan bu kişilerin eğitimci anlayışlarından mı bir şeyler öğrenmeye gitti acaba...?

Açıkçası ben bir futbol okulu açacak olsam ve bir takım kişilerle görüşecek olsam, ilk gideceğim yer 1990 lı yıllar da Futbol'da adını duyurmaya başlamış ve hiçbir ciddi başarısı olmayan Amerika'lılar olmayacağı kesindir...

Altuğ AKTAŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder