18.11.2008

Ayağı takılmış, özür diliyor abisi...

11. Hafta Türkiye Turkcell Süper Lig'de Bursapsor-Beşiktaş arasında artık local derbi oalrak nitelendireceğimiz bir maç oynandı ve 0-0 lık sonuç alındı.
Fakat öyle bir pozisyon vardı ki dillere destan.
Nobre bir anda defansın arkasına sarkmış ve kaleciyle karşı karşıya kalmıştır bu arada en sağ taraftan Tello'nun hızlı bir deparı vardı. Nobre topu soluna çekip kaleciyi çalımladı ama hem biraz ağır olmasından hemde sol ayağının o kadar güçlü olmayışından olsa gerek ki topu kaleye yuvarlayamadı.
Halbu ki kaleciyi çalımlayacağı sırada yerde olan kalecinin üzerinden topu aşırtsa yada hemen sağ taraftan gelen Tello'nun koşu yoluna yuvarlasa topu belki de bu zor deplasmandan Beşiktaş 3 puan ile dönecekti.
Nobre, bu pozisyon sonrasında özür dilemiş ve ayağı takıldığını, zeminin de kötü olduğunu belirtmiş.
Sezon sonunda Şampiyonluk sadece 2 puan ve averaj ile kaçarsa o zaman Nobre'ye bu özürü hatırlatmak zorunda kalmazlar umarım.
Beşiktaş'ta oynayan bir futbolcunun bu tarz bir bahane ile özür dilemeye hakkı yoktur. O pozisyona kadar zaten sahada olan Nobre'nin zeminin kötülüğünü biliyor ve farketmiş olmalı ona göre hareket etmesi gerekirdi ama o pozisyonda zeminin kötü olduğunu farkettiyse yada normal zeminmiş gibi hareket ettiyse bu Nobre'nin hatasıdır ve özür dilenecek bir şey yoktur.
Bu pozisyonları gol yapamazsan transfer döneminde de "özür dileriz seni satış listesine koyduk" derler...
Aman diyorum....

Altuğ AKTAŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder