8.10.2012

Fenerbahçe: 3 - Rakip: 0 (08 Ekim 2012 Fotospor)

Altuğ AKTAŞ
Fenerbahçe: 3 - Rakip: 0
05 Eylül 2012 Fotospor http://www.fotospor.com/yazi/fenerbahce-3---rakip-0_104354 7 Ekim 2012

7 Ekim 2012 Pazar günü Kadıköy’de oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 3-0 kazandı.
Peki rakibi kimdi?
Açıkçası ben sahada bir rakip göremedim…
Fenerbahçe’nin, son yıllarda oynadığı en rahat Beşiktaş maçıydı diyebiliriz.
60’lı dakikalarda kameralar Samet Aybaba’yı gösteriyordu. Ben Beşiktaş’ın teknik direktörünü hiç bu kadar çaresiz görmemiştim.
Teknik-taktik detaylara girmeye gerek yok. Herhalde bu detayları, Beşiktaş’ın başına getirilmiş teknik ekipten daha iyi biliyor olacak halimiz yok.
Fakat, kadro dışı bırakılan oyuncular, sahada olan hangi oyuncudan daha kötü performans sergilerdi?
İsim zikretmeye gerek yok. Neredeyse yeni bir 11 kuracak kadar oyuncu kadroya alınmıyor.
“Feda” diye adı konan bu sezonda, sadece kendi başına idman yapıyor diye maaşlarını alan futbolcular var.
O zaman bunun fedası nerede?
Bu dünya’da kendi kendine idman yapan, neredeyse 10-20 maç eksiği olan bir oyuncuyu transfer eden bir Futbol Kulübü var mıdır acaba?
Vitrine, tezgaha koymadığın bir ürünü satamazsın. Feda’ysa feda… Bugüne kadar bu futbolculara verilen paralar neyin feda’sı?
Bunları kadroya almış olsak, verim almaya çalışsak, performanslarını veya maddi sözleşmelerini beğenmiyorsak devre arasında satsak olmaz mıydı?
Belki dün sahada canla başla oynamaktan öde, daha teknik ve yeterliliği olan bir kadro ile sahada olmuş olmaz mıydık?
 
Bugün acil olarak alınması gereken karar; kadro dışı bırakılan bütün oyuncuların affedilip, kadroyu daha geniş tutarak, alternatifli bir kadro kurmak olmalıdır.
Aksini iddia eden var ise 7 Ekim 2012 Pazar günü oynanan ve Fenerbahçe’nin 3-0 kazandığı maçı tekrar izlesinler…
Bunu yapamıyorsak o zaman 30-33 yaşındaki oyuncular yerine, 20 yaşındaki Oğuzhan, 17 yaşındaki Muhammed, 17 yaşındaki Mertcan, 17 yaşındaki Kadir, bunları sahada görelim. Dün akşam sahada bu oyuncular olsaydı ve 3-0 yenilseydik kimse kazan kaldırmazdı.
Bir şeyleri feda ediyorsak ve bunlardan biri bu sezonun tamamıysa o zaman önümüzdeki yıllara hazırlık yapalım ve gençleri yetiştirelim. Bizim hedefimiz bu sene başarı yakalamak değil ise, o zaman önümüzdeki yıllara yatırım yapmalıyız.
 
Beşiktaş’ın forması sahaya çıksa sezonu ilk 4 içinde bitirir söylemi 90’lı yıllarda kaldı. Bunu herkesin görmesi gerek. Buna göre gelecek planını şimdiden oluşturması gerekir.
 
Son söz;
Beşiktaş taraftarı büyüktür. Takımını yalnız bırakmaz… Bu takımı teknik kadro ve yönetim ayağa kaldıramıyorsa biz taraftarlar bir şekilde ayağa kaldıralım. Küfürsüz, istifasız, sadece destek ile bu formaya destek olmalıyız…

Altuğ AKTAŞ
http://www.fotospor.com/yazi/fenerbahce-3---rakip-0_104354

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder